"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Alman mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Alman mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile bir araya geldi.

Berlin'de gerçekleşen görüşmeye dair sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, Faeser'e ev sahipliği için teşekkür etti.

Görüşmenin ardından yapılan Türkiye-Almanya ortak basın açıklamasında, heyetler arasında yapılan görüşmede, iki bakanlığın sorumlulukları kapsamında iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Terörle mücadelede işbirliğinin yanı sıra organize suç ve güvenlik alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik imkanların ele alındığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede işbirliği konusunda da fikir alışverişinde bulunulmuştur. Almanya'da yürürlüğe giren yeni Vatandaşlık Yasası'nın sağladığı imkanlar ve başvuru süreçlerine ilişkin konular da değerlendirilmiştir. Türk vatandaşlarının Almanya vizesi alma sürecine ilişkin durumlarının nasıl iyileştirilebileceği konusunda görüş teatisinde bulunulmuştur. Son olarak, iki bakanlığın çalışma düzeyinde işbirliği ve iletişimin daha da güçlendirilmesi konuları ele alınmıştır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *