"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Yumaklı: Balıkçılık kurallarını 4 yıllık süreyle geçerli olmak üzere bir tebliğle yayınladık

Bakan Yumaklı: Balıkçılık kurallarını 4 yıllık süreyle geçerli olmak üzere bir tebliğle yayınladık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yoğun bir çabayla hazırlanan, balıkçılık kurallarını 4 yıllık süreyle geçerli olmak üzere bir tebliğle yayınladıklarını belirterek, "İnşallah bu tebliğimiz bu gece yarısı sezonla birlikte yürürlüğe girmiş olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Yenikapı'da düzenlenen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni'nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yer aldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlık olarak her zaman balıkçıların destekçisi olduklarını vurgulayarak, "Balıkçılarla her fırsatta bir araya geldik ve birlikte yol haritamızı belirledik. Yeni bir döneme girerken, sizlerin talepleri ve sektör temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda balıkçılıkta önemli adımlar attık" dedi.

Yumaklı, balıkçıların kazancını artırmayı ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla dört yıl geçerli olacak balıkçılık kurallarını içeren bir tebliğ yayınladıklarını belirterek, "Bu tebliğ, bu gece yarısı sezona girerken yürürlüğe girecek. Yaklaşık bir yıl süren hazırlık döneminde, balıkçılardan ve diğer sektör paydaşlarından gelen 4.200 görüşü tek tek değerlendirdik. Avcılık Tebliği'nin sektöre hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Planlı üretimin önemine değinen Yumaklı, su ürünlerinde de bu uygulamayı başlattıklarını ve "Yılbaşı itibarıyla hayvansal üretimde, eylül ayı itibarıyla ise bitkisel üretimde bu planlamayı hayata geçireceğiz" dedi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekleri için teşekkür eden Bakan Yumaklı, balıkçılara bereketli kazançlar diledi ve av sezonunun ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çekildi, dua edildi ve denize balık bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *