"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Bakanı Göktaş'tan Narin ve Sıla açıklaması: Suçlular en ağır cezayı alacak

Bakanı Göktaş'tan Narin ve Sıla açıklaması: Suçlular en ağır cezayı alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran ve Sıla bebekle ilgili devam eden dava süreçlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Göktaş, “Narin kızımız da Sıla bebek de bu milletin, hepimizin evladıdır. Bakanlık olarak, her iki olayla ilgili dava süreçlerine müdahil olacak ve suçluların en ağır cezayı almasının yakından takipçisi olacağız,” diyerek sorumluluklarının altını çizdi.

Bakan Göktaş, Mersin’de gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toroslar Çocuk Evleri Sitesi Hizmet Binası’nın açılışında konuştu. Göktaş, Mersin’e kazandırılan bu iki yeni kurumun önemini vurguladı.

Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yeni binasının açılışıyla birlikte, vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı ve verimli şekilde yanıt verebileceklerini ifade etti. Bunun yanı sıra, çocuklar için sıcak bir yuva olarak tasarlanan Çocuk Evleri Sitesi’nin de resmi açılışı gerçekleştirildi. Bu yeni projeler, Mersin’e büyük bir yatırımın sembolü olarak tanıtıldı. Göktaş, "Hizmete aldığımız bu projeler, hem vatandaşlarımıza hem de çocuklarımıza büyük katkı sağlayacak. Yeni kurumlarımızın Mersin için hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

"HER BİR ÇOCUĞUMUZU PARLAK BİR GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Göktaş, devletin, çeşitli sebeplerle ailelerinden ayrı düşen çocukların sığınabileceği en güvenli liman olduğunu vurgulayarak, “Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız, 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatıdır, onlara sağlıklı ve mutlu bir hayat sunmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur,” dedi. Çocuk evleri sitesinin çocuklara aile sıcaklığında bir ortam sunarak onların gelişimine katkıda bulunacağını belirten Göktaş, “Her bir çocuğumuzu parlak bir geleceğe hazırlıyoruz,” dedi.

50 ÇOCUĞA YENİ YUVA 

Çocuk evleri sitesiyle çocukların sosyal çevrelerinden kopmadan büyümelerine olanak sağladıklarını belirten Göktaş, 13-18 yaş aralığındaki 50 çocuğa sıcak bir yuva sunduklarını kaydetti. Göktaş, “Yaklaşık 9 bin metrekareye kurulu bu alanda çocuklarımız, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kaliteli zaman geçirebilecekler,” dedi. Ayrıca, Mersin’de toplam 25 çocuk evinde 159 çocuğun, 2 çocuk evi sitesinde ise 113 çocuğun himaye edildiğini açıkladı. Göktaş, 2012’den bu yana Mersin’deki çocuk bakım kuruluşlarına yaklaşık 521,5 milyon lira ödenek ayırıldığını söyledi.

EVDE BAKIM HİZMETLERİYLE 550 BİN VATANDAŞA HİZMET

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve şehit yakını gibi gruplara güçlü hizmet modelleri sunduklarını vurguladı. Evde Bakım Yardımları kapsamında eylül ayında toplam 4,9 milyar liralık ödeme yaptıklarını belirten Göktaş, bu yardımın 550 bin vatandaşı kapsadığını kaydetti. Her hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını belirterek, “Aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu destekler büyük önem taşıyor,” dedi.

Göktaş, engelli vatandaşların temel haklara erişimini sağlamak için hak temelli politikalar geliştirdiklerini ve toplumun her bireyine ulaşmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Çocukların geleceği için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Göktaş, “Çocuklarımız insanlığın en değerli hazinesidir. Onların güvenliğini tehdit eden hiçbir duruma sessiz kalmayacağız,” dedi. Narin kız ve Sıla bebekle ilgili olarak da, “Her iki olayda da suçluların en ağır cezayı alması için dava süreçlerini yakından takip edeceğiz,” diye ekledi.

Göktaş, açılışı yapılan yeni il müdürlüğü binasının, sosyal politikaların somut bir uygulaması olduğunu ifade etti. Mersin’e kazandırılan bu yeni yapı, vatandaşlara daha güçlü bir altyapı sunmayı hedefliyor.

Programın sonunda dualar okundu ve Bakan Göktaş, katılımcılarla birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *