"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Bakanlık karar almıştı: Ankara ve İstanbul'daki berberler hangi gün kapalı olacak?

Bakanlık karar almıştı: Ankara ve İstanbul'daki berberler hangi gün kapalı olacak?

Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Bu düzenleme 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde işletmelerin kapalı olmaması durumunda idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını açıkladı. Akyüz, bu kararın berberler için sevindirici olduğunu belirterek, "Bakanlığın duyarlı davranışıyla bu düzenleme yasal zemine oturdu. Berberlerimizin büyük çoğunluğu hafta tatilinin pazar günü olmasını istediğini belirlediğimiz anket sonucuyla gördük." şeklinde konuştu.

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLECEK

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da benzer bir şekilde, Ankara'daki berberlerin artık pazar günleri çalışmayacağını bildirdi. Kara, Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabetin önüne geçildiğini ifade ederek, "Pazar günü berberlerin kapalı olması konusunda valilikle yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi." dedi.

Kara ayrıca, berberlerin haftanın altı günü çalışacağını ve bir gün dinlenme fırsatı bulacaklarını vurgulayarak, düzenlemenin berberlerin ailelerine daha fazla zaman ayırabilmelerini sağlayacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *