"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Gündem Bakanlıktan cinsiyetçi ifadelere yönelik çalışma: Dijital oyunlar da mercek altında

Bakanlıktan cinsiyetçi ifadelere yönelik çalışma: Dijital oyunlar da mercek altında

Dilde eşitlikçi ve şiddetsiz bir söylemin teşviki amacıyla çalışma başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkçe'yi cinsiyetçi ifadelerden arındırmak içi Türk Dil Kurumu ile iş birliği yapacak.

Türkçe'yi cinsiyetçi ifadelerden arındırmak için çalışma başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ile iş birliği yaparak bu kapsamda atasözleri ve deyimleri inceleyecek. 

ÖRNEKLER DERLENECEK

Çalışmalar kapsamında atasözleri, deyimler, masallar incelenecek olup, şiddet içerikli dil kullanımına ilişkin örnekler derlenerek bir araya getirilecek.

Bakanlık, değerlendirmeler sonrası yıl sonuna doğru çalışmaların sonuçlarını paylaşacak. Ayrıca, bakanlık değerlendirmeler sonrası farkındalık kampanyalarına da başlayacak.

Öte yandan, incelemeler sonrasında İletişim Başkanlığı'nın da sorumluluğunda önleyici politikalar geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak. 

DİJİTAL OYUNLAR DA İNCELENECEK

Farkındalık çalışmaları kapsamında, üniversitelerin grafik tasarım, bilgisayar programcılığı, bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümü öğrencileri ile “dijital oyunlarda kadına yönelik şiddet” konusu da incelenecek. 
Bu kapsamda Ankara’da pilot üniversite belirlenecek.

Öte yandan,  çalışmalar çizgi-film animasyon bölümü öğrencileri, çocuk programı yapımcıları ve çizgi film senaristleriyle yürütülecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *