"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9623 %-0.16
41,3630 %-0.22
3.830,88 % 0,11
3.139.368 %-3.246
İşçi Haber Gündem Belçika'da demir yolu çalışanlarının grevi devam ediyor: Ulaşımda büyük aksamalar yaşanıyor

Belçika'da demir yolu çalışanlarının grevi devam ediyor: Ulaşımda büyük aksamalar yaşanıyor

Belçika'da ulusal demir yolu çalışanlarının başlattığı grev, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Hem şehirlerarası hem de kent içi tren seferlerinin ciddi şekilde azalması, hayatın akışını zorlaştırıyor. Grev, başkent Brüksel'deki trafiği felç etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Belçika'nın ulusal demir yolu şirketi SNBC'nin 23 Mart’ta başlattığı grev, ülke genelinde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Grev, özellikle şehirlerarası ve kent içi ulaşımda önemli aksamalar yaratırken, günlük yaşamda sıkışıklık ve zorluklar baş gösteriyor. 1 hafta sürecek olan grev, başkent Brüksel dahil olmak üzere birçok şehirde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Belçika'da Demir Yolu Grevi: Ulaşımda Aksamalar

Grev, Belçika genelinde tren seferlerinin ciddi şekilde azalmasına yol açtı. Hem şehirlerarası hem de kent içi yolculukları etkileyen bu durum, sabah ve akşam iş ve okul saatlerinde Brüksel gibi büyük şehirlerde trafiği daha da yoğunlaştırdı. Kentin ana arterlerinde yaşanan sıkışıklık, günlük hayatı zorlaştıran bir diğer sorun haline geldi.

Grev, Belçika'da geçen ay kurulan yeni federal hükümetin demir yolu sektöründe planladığı kemer sıkma politikalarına karşı bir tepki olarak başladı. Hükümet, 2029 yılına kadar 250 milyon avroluk bir kesinti planladığını duyurmuştu. Bu reformla birlikte, çalışanların statülerinin değiştirilmesi, makinistlerin emeklilik yaşının yükseltilmesi ve sözleşmeli personele geçiş gibi değişikliklerin yapılması hedefleniyor.

Grevi düzenleyen sendika, hükümetin bu reform planlarını, demir yolunun hizmet kalitesini ve çalışanların çalışma koşullarını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle protesto ediyor. Sendika, hükümetin bu değişiklikleri kabul etmesi durumunda demir yolunda çalışanların yaşam koşullarının daha da zorlaşacağına dikkat çekiyor.

Grev, Belçika'nın demir yolu sektöründe önemli bir dönüşümün habercisi olarak görülüyor. Ancak, bu dönüşümün olumlu sonuçları olup olmayacağı, sendikaların ve hükümetin anlaşmaya varıp varamayacağına bağlı olacak. Grevin, ulaşım sisteminin sürdürülebilirliği açısından ne gibi sonuçlar doğuracağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.