"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Ali Yerlikaya'ya: Kendimi ihbar ediyorum

Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Ali Yerlikaya'ya: Kendimi ihbar ediyorum

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ihbar etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çevre temizliği ve kamu sağlığını koruma adına yürüttüğü mücadelede yeni bir adım attı. Yere sigara izmariti atanlara para cezası uygulamasıyla dikkat çeken Özcan, bu uygulamasını sürdürme kararlılığını bir video üzerinden duyurdu.

"KENDİMİ SİZE İHBAR EDİYORUM"

Bir vatandaş, Özcan’ın izmarit cezası uygulamasını eleştirerek, "Korkudan dolayı izmarit atamıyoruz, arabanın arkası sigara paketi doldu." şeklinde bir video çekti. Bu video, sosyal medyada geniş bir yankı buldu. Başkan Özcan, söz konusu videoyu alıntılayarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya hitap etti.

Özcan, "Bolu’daki vatandaşlar beni görevden almanızı istiyor. Bende kendimi size ihbar ediyorum. Bu uygulamaya aynen devam edeceğim, takdir sizin" ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan’ın bu yanıtı, Bolu’da sigara izmariti konusunda ciddi bir farkındalık yaratmayı hedefleyen uygulamalarının ne denli kararlı olduğunu gösteriyor. Çevre kirliliği ile mücadelede cesur adımlar atan Özcan, bu şekilde hem vatandaşların hem de kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

"BEN BU İŞE KAFAYI TAKTIM"

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımda ise, "Vallahi billahi ben bu işe kafayı taktım. Çok sayıda yeni çöp konteynerleri aldık, eski konteynerlerin da stickerlerini hızlı bir şekilde değiştiriyoruz. Bolulu hemşerilerimizin temizlik konusundaki hassasiyetlerini hep birlikte gördük. Aynı hassasiyeti geri dönüşüm konusunda da bekliyorum. Çöpünüzü konteynere atmadan önce oradaki yazıyı okumanız yeterli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *