"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Belediye çalışanının diploması sahte çıktı! kendine çifte maaş ödemiş

Belediye çalışanının diploması sahte çıktı! kendine çifte maaş ödemiş

Şaşırtan olay Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de meydana geldi. Yapılan incelemelerde büro personeli Çiğdem B.'nin kendisine çifte maaş bağladığı öğrenildi.

Çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli Çiğdem B.'nin, kendi hesabına her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı tespit edilmesi üzerine yapılan inceleme sonucunda  Çiğdem B.'nin üniversite diplomasının da sahte olduğu öğrenildi.

Durumun şikayet edilmesi üzerine savcılık soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamındaki hazırlanan bilirkişi raporunda Çiğdem B.'nin, lisans diplomasından kaynaklanan maaş farkı, fazladan maaş ödemeleri ve diğer ödemeler olmak üzere toplam 567 bin TL'yi üzerine geçirdiği aktarıldı.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çiğdem B.'nin kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası istendiği bildirildi.

LİSANS DİPLOMASI SAHTE ÇIKTI

İddianamede yer alan bilgilerde, şüphelinin işe başvuru evrakları arasında bulunan lisans diplomasınında sahte olduğu öğrenildi. 

Şüpheli Çiğdem B.'nin maaşını ilköğretim personelleri için belirlenen tutardan alması gerekirken, lisans mezunları için belirlenen tutardan aldığı, 2020-2022 yılları arasında 135 işlemle fazladan aldığı maaşlar ile toplam 567 bin lirayı hesabına geçirdiğinin tespit edildiği öğrenildi.

"DİPLOMAYI BEN SUNMADIM"

Söz konusu iddianamede ifadesine yer verilen Çiğdem B., şu ifadelerde bulundu:

"Evde yapılan aramada ele geçirilen ve belediyedeki dosyamda bulunan diplomayı ben sunmadım, diploma suretini avukatım soruşturma dosyasında görüp bana verdi. İş yerinde çeşitli birimlerin tüm puantaj, özlük ve diğer işleri kapsayan düzenleme sorumluluğu sözlü olarak bana verildi. Maaş ödemelerinde listeye ismim birden çok kez yazıldığı ve hesabıma para geldiği doğru, bu şekilde işlem yapmam yönünde Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda vekâleten şirket yetkilisi olan T.E. talimat verdi."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *