"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Boşnak lider Becirovic: Gazze'deki (soykırım) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır

Boşnak lider Becirovic: Gazze'deki (soykırım) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Gazze'deki soykırım ve orada yaşananlara ilişkin, "Gazze (soykırımı) aslında bu dünyanın en büyük ayıbıdır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Becirovic, Gazze'de yaşananları ve özellikle çocuklar ile kadınlara yönelik şiddeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuklarını belirtti. "Gazze'deki soykırım, bu dünyanın en büyük ayıplarından biridir" diyen Becirovic, sivillerin öldürülmesinin bir an önce durdurulması ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bosna-Hersek ve Türkiye arasındaki güçlü ilişkilerden bahseden Becirovic, ikili ilişkilerin iktisadi, turizm, eğitim, sağlık ve diğer alanlarda daha da gelişebileceğini ifade etti. "İlişkilerimizi daha da güçlendireceğimizden eminim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a samimiyeti ve yardım için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna-Hersek’e verdiği destek için teşekkür eden Becirovic, Erdoğan’ın dünya çapında bir lider olduğunu ve Bosna-Hersek’in büyük bir dostu olarak bilindiğini belirtti. Toplantının "son derece verimli" geçtiğini ve Bosna-Hersek için "çok olumlu" sonuçlar doğurduğunu söyledi. İki ülke arasındaki güçlü tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da kuvvetleneceğini ifade etti.

Ticari ilişkilerin artmasını umduğunu belirten Becirovic, Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacminin 100 milyon avrodan 1 milyar dolara ulaştığını ve bu ilişkilerin önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğini söyledi. Ayrıca, Belgrad-Saraybosna otoyolunun hızlandırılması gerektiğini dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bosna-Hersek’e davet etti.

Savunma sanayii işbirliğinin de konuşulduğunu belirten Becirovic, iki ülke arasındaki ilişkilerin bu alanda da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gelecek yıl Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yılı olacağını hatırlatan Becirovic, bu konuyu ilerleyen dönemde tekrar ele alacaklarını ve Birleşmiş Milletler’de yapılacak anma törenlerine atıfta bulunarak, "Biz asla nefret politikası gütmeyeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *