"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bursa’da dikkat çeken atama: CHP'ye destek veren YSK Müdürü ballı koltuğu kaptı

Bursa’da dikkat çeken atama: CHP'ye destek veren YSK Müdürü ballı koltuğu kaptı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP'ye yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Bursa Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Müdürü Mehmet Us, dikkat çeken bir atamayla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine getirildi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP'ye yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Bursa Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Müdürü Mehmet Us, dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Us, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine getirildi. CHP’li Mustafa Bozbey’in mazbata törenindeki sözleriyle tartışmaların odağına yerleşen Us'un, bu tavrı nedeniyle ödüllendirildiği yorumları yapılıyor.

YSK Müdüründen CHP’ye Destek Mesajı mı?

Yerel seçimlerin ardından Bozbey’in mazbata töreninde yaptığı konuşmada CHP’ye destek verdiği algısı oluşturan Mehmet Us, tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirildi. Törende, "Canla başla çalıştınız, Mustafa Bozbey başkanınız... Alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz? Biraz daha lütfen," sözleriyle dikkat çeken Us, seçim sonrası tarafsızlığı zedelediği gerekçesiyle tepki topladı.

6 Ay Sonra Gelen Atama Tepkilere Yol Açtı

Mehmet Us hakkında YSK tarafından soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen 6 ayın ardından, Us’un CHP'li Bozbey tarafından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak atanması, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Tarafsızlık İhlali Mi, Siyasi Ödüllendirme Mi?

Atama, yerel yönetimdeki kadro değişiklikleriyle Bozbey’in göreve gelmesinden bu yana yaptığı hamlelerin tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu yönünde eleştiriler aldı. Tepki çeken atamayla ilgili kamuoyunda, siyasi saiklerle hareket edilip edilmediği sorgulanmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *