"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Çerkezköy’deki fabrika yangını 7 saattir sürüyor: 3 kişi hastaneye kaldırıldı

Çerkezköy’deki fabrika yangını 7 saattir sürüyor: 3 kişi hastaneye kaldırıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir deri fabrikasında çıkan yangın, yaklaşık 7 saattir devam ediyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen yangına çok sayıda itfaiye ve acil müdahale ekibi sevk edildi. Yangın, fabrikanın tamamını etkilerken, çevrede yoğun duman nedeniyle tedbirler alındı.

Çerkezköy OSB’deki tekstil fabrikasının suni deri de bulunan deposunda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, 3 saatin ardından büyük çapta kontrol altına alınırken, 4. saate girildiğinde alevler yeniden yükseldi. Yangında alevler metrelerce yükselirken itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarında yoğun çaba harcadı.

Yangın, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde deri üretimi yapan bir fabrikanın çalışanları tarafından fark edildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri yönlendirildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yangına müdahale etmek için hızla harekete geçti. Fabrikanın çevresi güvenlik gerekçesiyle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, vatandaşlar da bölgeden uzaklaştırıldı.

İTFAİYE VE AFAD EKİPLERİNİN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Yangına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlı yaklaşık 20 itfaiye aracı ve 2 AFAD ekibi müdahale ediyor. Alevlerin fabrikanın tamamını sardığı bildirildi. Yoğun duman çevreye yayılırken, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yangın sırasında dumandan etkilenen 2 işçi, sağlık ekipleri tarafından hızla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayrıca, yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri yüksekten düşerek hafif yaralandı ve tedavi için hastaneye götürüldü.

İTFAİYE EKİPLERİNDEN DUYGUSAL KURTARMA

Yangın esnasında fabrikanın çatısında mahsur kalan bir güvercin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler, kurtardıkları kuşa su vererek bakımını yaptıktan sonra onu güvenli bir alana bıraktı.

YETKİLİLER YANGIN BÖLGESİNDE

Yangınla ilgili incelemelerde bulunmak ve çalışmaları yerinde takip etmek amacıyla Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yangın bölgesine geldiler. Yetkililer, yangının bir an önce kontrol altına alınması için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Yangınla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *