"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Cevdet Türkyolu kimdir? FETÖ'nün başına geçecek mi? Fetullah Gülen'le ilişkisi neydi?

Cevdet Türkyolu kimdir? FETÖ'nün başına geçecek mi? Fetullah Gülen'le ilişkisi neydi?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen'in vefatının ardından, örgüt içinde yeni bir lider arayışı gündeme geldi. Öne çıkan isimlerden biri Cevdet Türkyolu oldu. Peki, Cevdet Türkyolu kimdir? Cevdet Türkyolu ne iş yapıyor? Fetullah Gülen ile ilişkisi neydi?

Cevdet Türkyolu, FETÖ yapılanmasının en yakın isimlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle Gülen’in en güvendiği kişilerin başında gelen Türkyolu, örgütün gayrimenkul konusunda önemli bir figürü olarak dikkat çekiyor.

FETÖ elebaşının Pensilvanya'daki çiftliği sessizliğe büründü

Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan Saylorsburg beldesindeki kamp alanında, Türkyolu'nun "Gülen'in sekreteri" olarak görev yaptığı ve elebaşının görüşmelerini ayarladığı ifade ediliyor. Örgüt içerisinde "Uzun Cevdet" olarak da tanınan Türkyolu, Gülen’in "Mebruke" adındaki yeğeniyle evli. Kamp içindeki ekip, yıllardır Gülen'in akrabası ve en yakın isimlerinden biri olan Türkyolu’na bağlı olarak çalışıyor.

Cevdet Türkyolu, Amerikalı özel güvenlikçilerle korunan, çevresi tamamen ağaçlarla çevrili "Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi" (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center) yakınında bir evde yaşıyor.

cevdet türkyolu'nun Mal Varlığı

Cevdet Türkyolu'nun örgüt içinde önemli bir ekonomik rolü olduğu öne sürülüyor. Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda örgütün finansmanını yönlendirdiği ve milyonlarca doları bulan kaynakların yönetiminde etkin bir konumda olduğu ifade ediliyor.

ABD'deki kamuya açık gayrimenkul bilgilerine göre, Türkyolu ailesinin Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde toplamda 7 konutu bulunuyor. Bu konutların 4’ü Cevdet Türkyolu ve eşinin üzerine kayıtlı; ayrıca kızı Büşra Türkyolu’na ait 2 ev ve oğlu Esat Türkyolu’nun mülkiyetinde de bir ev mevcut. Florida'daki evlerden birinin 124 bin dolara satıldığı, Orlando'daki diğer evinin ise 150 bin dolar değerinde olduğu belirtiliyor.

FETÖ kampına yakın olan bu evlerin değerleri 100 ila 450 bin dolar arasında değişiyor. Cevdet Türkyolu'nun kızı Büşra'nın evinin önünde asılı bir ABD bayrağı, dikkat çekici bir detay olarak kaydedildi. Ayrıca, bu evin arkasında FETÖ üyeleri tarafından kurulan ve fakat hiç mezar bulundurmayan "Gurbet Mezarlığı" (Gurbet Cemetery) yer alıyor.

Hüseyin Gülerce: Fettullah Gülen Cevdet Türkyolu'nu tekme tokat dövdü -  Aktüel Haberleri

türkiye'deki Mal Varlığına El Konuldu

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Sakarya'da yürütülen soruşturmada, Cevdet Türkyolu ve akrabalarının mal varlıklarına el konulması kararı verilmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkyolu'nun Sakarya'da 24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 olmak üzere toplamda 39 mülkü olduğu tespit edildi.

Adli süreçte, Türkyolu'nun 12 akrabasından 8'i tutuklanırken, Cevdet Türkyolu'nun Türkiye'deki mal varlığının yönetimi için ABD'nin New Jersey eyaletinde bir noterde vekaletname düzenlediği ortaya çıktı. Bu vekaletname, soruşturma kapsamındaki tutuklamalardan biri olan kardeşi Muharrem Türkyolu’nun evinde yapılan aramada ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *