"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem CHP Siyonizm'i mi destekliyor?

CHP Siyonizm'i mi destekliyor?

Bir esnafın astığı "Bu işletmede boykot ürünleri kullanılmamaktadır #FreePalestine" yazılı afiş, zabıta ekipleri tarafından ceza kesilmesine neden oldu. Yazılan ceza tartışmalara sebep oldu.

Bir esnafın iş yerinin camına astığı "Bu işletmede boykot ürünleri kullanılmamaktadır #FreePalestine" yazılı afiş, zabıta ekipleri tarafından ceza kesilmesine neden oldu. Ceza, esnafın kendi mülküne astığı afiş gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca verildi. Ancak bu durum hem belediyenin tutumunun hem de cezai işlemin yasal çerçevesinin sorgulanmasına yol açtı.

Esnaf Afişi-1

CHP’Lİ BELEDİYENİN TUTUMU TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Zabıta tarafından esnafa kesilen ceza, CHP'li büyükşehir belediyesi altında gerçekleştiği için siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gazeteci Erem Şentürk, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, CHP’nin zabıta ekiplerini eleştirerek, “CHP’nin zabıtası İsrail askeri mi sayılıyor?” ifadesini kullandı. Şentürk, zabıta müdahalesinin siyasi bir motivasyonla gerçekleştiğini öne sürerek, “Siyonist bir köpeğin şikayetini bahane eden CHP’nin zabıtası, İsrail’i boykot eden esnafa ceza kesti” şeklinde yorumda bulundu.

Bu paylaşım, belediyenin tutumunun sorgulanmasına neden oldu. Yapılan yorumlar CHP'nin Siyonizm'e dolaylı bir destek verip vermediğini tartışmaya açtı. 

CEZA MADDESİNDE NE YER ALIYOR?

Esnafın astığı afiş, özellikle son dönemde Filistin-İsrail gerilimi bağlamında dikkat çekti. Ancak zabıta ekipleri, afişin sokağa açık alanlarda değil, özel bir mülk içinde bulunduğunu göz ardı ederek, Kabahatler Kanunu’nun 42/1 maddesine dayanarak ceza kesildi. 

Zabıta Cezası

5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 42/1 maddesinde şu ifadeler yer alıyor: 

"Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilânlar, tek fiil sayılır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *