"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya ile ilişkilerimiz ortak menfaatler üzerine kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya ile ilişkilerimiz ortak menfaatler üzerine kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile düzenlediği basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü beşeri bağlar ve ortak menfaatler üzerine inşa edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin 100. yıl dönümünü kutladı. Erdoğan, Almanya ile yoğun ilişkilere sahip olduklarını vurgularken, Türk toplumunun Almanya'daki varlığının ve Alman turistlerin Türkiye'yi ziyaretinin önemine değindi. 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in de nisan ayında Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bugün de Sayın Şansölye'yi ve kıymetli heyetini ülkemizde ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. Son dönemde ülkelerimiz arasında gerçekleşen üst düzeyli ziyaretler bu durumun açık tezahürüdür. Bu ilişkilerin lokomotifi, beşeri bağlarımız ve ortak menfaatlerimizdir." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PKK VE FETÖ'YLE ORTAK MÜCADELENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Savunma sanayi işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Avrupa'daki artan İslam düşmanı ve yabancı karşıtı aşırı sağcı akımlara dikkat çekti. Ayrıca, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle ortak mücadelenin önemini vurguladı.

Filistin ve Lübnan’daki insani dramı ele alan Erdoğan, uluslararası toplumun acilen kalıcı ateşkes sağlaması gerektiğini ifade etti. Toplantının, iki ülke ilişkileri ve bölgesel meseleler açısından hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *