"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile İstanbul'umuz sporun başkentlerinden biri olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile İstanbul'umuz sporun başkentlerinden biri olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İçinde bulunduğumuz muazzam eserle (Basketbol Gelişim Merkezi) İstanbul'umuz tarih, kültür ve sanatın hem de sporun başkentlerinden biri olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Final maçı öncesinde düzenlenen Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışında, salondakilere selamlayarak konuşmasına başladı. Salondaki coşku ve heyecan için katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliğini sporla bir araya getiren bu muhteşem tesisi açmanın gururunu yaşadığını belirtti.

SPORUN ÖNEMİNE VURGU

Erdoğan, Türkiye'nin dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşması için atılan bu güçlü adımın yalnızca bir spor kompleksi olmadığını, aynı zamanda İstanbul’un küresel bir spor merkezi olma yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Gelişmiş ülkelerin spor yatırımlarını şehirlerinin prestiji için stratejik birer yatırım olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, İstanbul’un da bu şehirler arasında yer almasını umduğunu dile getirdi.

MODERN TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Basketbol Gelişim Merkezi’nin sadece modern bir spor kompleksi değil, Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi olduğunu söyledi. Merkez, 10 bin kişilik ana salonu, 1000 kişilik antrenman ve maç salonları ile birlikte 500 kişilik üç altyapı salonu ile dikkat çekiyor. Ayrıca, sporcular için tasarlanan otel, kamp merkezleri ve fitness salonu ile de göz doldurduğunu ekledi.

GENÇ YETENEKLERİN GELİŞİMİ

Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin 8 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli bir basketbol lisesine de ev sahipliği yapacağını belirterek, genç yeteneklerin burada kapsamlı bir eğitim alacağını ifade etti. Gençlerin gerçek basketbol yıldızları olarak yetişmesini hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, merkezin çevre dostu olmasına ve sıfır atık vizyonuna dikkat çekti.

TEŞEKKÜR VE TEMENNİLER

Açılışın ardından, Erdoğan emeği geçenlere teşekkür ederek, gençlerden bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini beklediğini dile getirdi. Ayrıca, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes takımlarına başarılar dileyerek, taraftarlara keyifli seyirler temennisinde bulundu. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gibi isimler de etkinliğe eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından final maçını izlemek üzere protokoldeki yerine geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *