"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkili ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkili ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Becirovic ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Becirovic'i İstanbul'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye-Bosna-Hersek ilişkilerini detaylı bir şekilde ele aldık. Balkanlar'daki bölgesel gelişmeleri ve Gazze'de yaşanan kriz ile İsrail karşısında Birleşmiş Milletler nezdinde atılacak adımları tartıştık" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Bosna-Hersek'in bağımsızlığından bu yana her zaman yanında olduğunu ve bu desteği kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. "Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan desteğimizi devam ettiriyoruz. Barışı Uygulama Konseyi Yönlendirme Kurulu üyeliğimiz ve EUFOR-Althea Harekatı'ndaki varlığımızla hem Bosna-Hersek hem de bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Bosna-Hersek'te tüm kesimlerin katılımıyla geniş tabanlı bir toplumsal uzlaşının ve barış içinde bir arada yaşama anlayışının sağlanmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Geçmiş tecrübeler ışığında, Bosna-Hersek'te yaşanabilecek herhangi bir olumsuz gelişmenin tüm Balkanlar'ın istikrarına tehdit oluşturacağını unutmamalıyız" dedi.

Erdoğan, Bosna-Hersek'teki 6 Ekim yerel seçimlerinin huzur içinde tamamlanmasını diledi. Ayrıca, Bosna-Hersek ile ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ve ticaret hacminin yıl sonuna kadar 1 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini belirtti. Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun yapımına dair temennilerini de paylaştı ve enerji ile altyapı projelerine destek vereceklerini vurguladı.

Türk vatandaşlarının Bosna-Hersek'te en fazla turist olarak yer aldığını belirten Erdoğan, kimlikle seyahat anlaşmasının yakın zamanda imzalanacağını ve halklar arasındaki ilişkilerin güçlendirileceğini söyledi. Askeri ve güvenlik işbirliklerini de ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, savunma sanayisindeki işbirliğini ve FETÖ ile mücadele beklentilerini de görüşmeye dahil ettiklerini belirtti.

Erdoğan, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımını Düşünme ve Anma Uluslararası Günü" olarak kabul edilmesine Türkiye'nin eş sunucu olarak destek verdiğini ve soykırımın gelecek nesillere anlatılması için gayretlerin süreceğini ifade etti. Gazze'deki duruma da değinen Erdoğan, "Srebrenitsa Soykırımı'nın failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hesap verdilerse, Gazze'de yaşananların failleri de uluslararası hukuk önünde hesap verecektir" dedi.

Toplantının ardından Erdoğan, Başkan Becirovic'e teşekkür ederek, Bosna-Hersek halkına selamlarını iletti. Basın mensuplarına kandil simidi ikram ederek Mevlit Kandili'ni kutladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *