"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzinden gittiğimiz tek insan Resulullah Efendimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzinden gittiğimiz tek insan Resulullah Efendimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımızı adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı"nda konuştu. Konuşmasında, Hz. Muhammed’in yaşantısının, sözlerinin ve mücadelesinin tüm Müslümanlar için en güzel örnek olduğunu belirtti. Erdoğan, bu anlamlı gecede tüm Müslümanların ve dünya genelindeki inananların ellerini semaya açarak dualarını paylaştığını vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında, "Bu gece, kalplerimizi buluşturan, dualarımızı ve ruhlarımızı bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamdolsun. Allah'ın selamı, Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin, onun ehlibeytinin, raşit halifelerinin ve tüm sahabe-i kiramın üzerine olsun" dedi. Ayrıca, İslam’ın mesajlarını gönüllere nakış nakış işleyen alimlere ve din büyüklerine rahmet diledi.

Şehitlerin aziz ruhlarına rahmet dileyen Erdoğan, gazilere şükranlarını sundu. Hz. Muhammed'in doğumunu bir kez daha anmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirten Erdoğan, bu gecenin tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni etti. Gazze'deki mazlumlar ve dünyadaki tüm mağdurlar için kurtuluş duasında bulundu.

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini açıklayan Erdoğan, hafta boyunca yapılacak programlarla bu özel günlerin feyzinden yararlanmayı hedeflediklerini belirtti. "Hz. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam, veladetinden vefatına kadar her anıyla yaşantısıyla, sözleriyle, mücadelesiyle bizler için en güzel örnektir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumda adalet, huzur ve refahın sağlanmasının, bireylerin ahlaki değerlerine bağlı olduğuna vurgu yaptı. Şahsiyet inşasının sadece kişisel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.

Son olarak, Erdoğan, bazı kişilerin 8 yaşındaki bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yaparak insanlıktan uzaklaştığını ve dini kurumlar ile toplumsal değerlere saldırdığını ifade etti. "Bu vicdansızlığa karşı adaletin sağlanması ve sorumluların en ağır cezayı almaları için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Ayrıca, ideolojik bağnazlıkların boyutlarının arttığını ve hutbelerde okunan ayetlerin hedef alındığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *