"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Masal) denilen mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli bir konuşma yaptı. Konuşmasında, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Deniz Harp Okulu'nun okul birincisinin de bir kız öğrenci olduğunu belirtti. Erdoğan, aynı başarıyı Hava Harp Okulu'nda da görmeyi beklediğini ifade ederek, Türk kızlarının harp okullarına olan ilgisinin ve başarılarının önemini vurguladı.

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak, dünyanın dört bir yanındaki Türk askerlerinin ve milletinin gurur verici mesajlarını dinlediklerini belirtti. Bugün ise Deniz Harp Okulu'ndan 410'u Türk ve 17'si misafir öğrenci olmak üzere toplam 427 öğrencinin mezuniyet sevincini paylaştıklarını söyledi. Mezunlara, ailelerine ve eğitim veren hocalarına teşekkür eden Erdoğan, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmasında, denizaltı projelerine de değinen Erdoğan, Hızır Reis denizaltısının 2025'te, Murat Reis denizaltısının ise 2026'da hizmete gireceğini ve kalan üç denizaltının 2029'a kadar tamamlanacağını açıkladı. Türk donanmasının uluslararası alanda rekabetçi bir konumda olacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin milli sistemlerle donatılan yeni projelerle donanma gücünü artırmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili olarak Erdoğan, ülkenin hem Doğu hem Batı ile ilişkilerini geliştireceğini ve "Milletimiz ne der?" yaklaşımıyla hareket edeceğini söyledi. Türkiye'nin, Batı'ya bağımlı kalmadan, tüm coğrafi bölgelerle dengeli ilişkiler kurarak güçlü bir ülke olacağını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin mavi vatandaki haklarını sonuna kadar koruyacağını ve Kıbrıs Türklerinin haklarını savunacağını vurguladı.

Törende, okul birincisi Teğmen Şeyda Yıldırım'a diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer komutanlar tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Erdoğan, konuşmasının sonunda, mezunlara denizlerinin sakin, pruvalarının net ve bahtlarının açık olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *