"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2695 %0.02
37,0006 %-0.03
2.295.465 %-0.959
3.032,52 0,15
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayisindeki başarılarımız kem gözlere korku salıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayisindeki başarılarımız kem gözlere korku salıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savunma sanayisinde son 22 yılda elde ettiğimiz başarılar dostlarımıza güven aşılarken kem gözlere ise korku salıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri"ne katıldı. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele’yi yöneten Meclis üyelerini, 1071 Malazgirt Zaferi’nden itibaren vatan topraklarını kanlarıyla kutsayan aziz şehitleri rahmetle andı. Erdoğan, “Rabb'im hepsinin ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin. Ebediyete intikal eden gazilerimize Mevla'dan rahmet, hayatta olanlara ise sağlık ve afiyet diliyorum” dedi. Şehitlerin ve gazilerin fedakarlıklarının unutulmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Ölümü öldüren cesaretin mirasını şan ve şerefle taşımaya devam edeceğiz. Tüm milletimizin ve dünyanın dört bir yanında hayat mücadelesi veren vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos ayının tarihimizdeki zaferlerle dolu olduğunu belirterek, Mercidabık, Otlukbeli, Çaldıran, Belgrad, Mohaç ve Kıbrıs zaferlerinin yanı sıra Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti. Aynı gün Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünü de heyecanla andıklarını belirten Erdoğan, Büyük Zafer’in 102. yılını kutladıklarını söyledi. İstiklal Harbi’nin eşsiz bir başarı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen vatanına sahip çıkmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarıdır” dedi.

Büyük Zafer’in, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşu olduğunu belirten Erdoğan, Türk ordusunun Dumlupınar’daki zaferle taarruz gücünü geri kazandığını ve 250 yıldır süren ricatın sona erdiğini kaydetti. Ayrıca, bir İngiliz askeri yetkilisinin, Yunan savunma hattını “Türkler 4-5 ayda aşar” şeklinde değerlendirdiğini, ancak ordunun bu hattı sadece 5 günde geçerek büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Zafer’in anlamını şu şekilde tarif ettiğini belirtti: “Bu harekât, Türk ordusunun ve komuta heyetinin kudret ve kahramanlığını tarihe bir kez daha geçiren muazzam bir eserdir. Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir.” Büyük Zafer’in arka planında ciddi bir hazırlık ve strateji olduğunu vurgulayan Erdoğan, iç cephe güçlendirilmeden başarıların kalıcı olamayacağını ifade etti.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca pek çok kirli senaryoya maruz kaldığını hatırlatan Erdoğan, toplumun çeşitli kesimlerinin ayrıştırılmak istendiğini ve iç meselelerin sıkıntılara yol açtığını belirtti. “Bugünlere, içeride ve dışarıda vuruşarak geldik. Engeller bizi oyaladı ama milletimizin iradesini kıramadı” diyen Erdoğan, ülkenin daha aydınlık bir geleceğe taşınması için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarının dostlara güven aşıladığını, düşmanlara ise korku saldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç cepheyi sağlam tutmanın önemine dikkat çekerek, ekonomik sıkıntılar ve siyasetteki tansiyonlara rağmen milletin birliğini koruması gerektiğini ifade etti. “Bugünlere, sürekli huzur ve birlik için iç cepheyi sağlam tutarak geldik” diyen Erdoğan, çeşitli kışkırtmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, hukuk, demokrasi ve meşruiyet zemininde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz, farklılıklarımız kardeşliğimizden güçlü değildir” dedi. 30 Ağustos Zaferi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne armağan edildiğini belirten Erdoğan, TSK’nın tüm mensuplarını kutladı ve Zafer Bayramı'nı tebrik etti.

Programda, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran tilaveti sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılına özel bir film gösterimi yapıldı ve çeşitli bölgelerden kutlama mesajları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından şarkıcı Ferhat Göçer, MSB Armoni Mızıkası eşliğinde şarkılar seslendirdi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve davetliler katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *