"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 ayı alnımızın akıyla geride bıraktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 ayı alnımızın akıyla geride bıraktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Gölcük'te toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Gölcük Devlet Hastanesi, teleferik ve TOKİ konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

"Bundan 25 sene evvel 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi gösterdi ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. 

Kocaeli'de son mitinglerimizden birini yapmıştık. Kocaelili kardeşlerimiz yine bizi mahcup etmedi. Durmak yok yola devam diyen tüm Gölcüklü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kocaeli'yi geliştirmek, büyütmek için yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz.

Kamu olarak Kocaeli’ne yaptığımız yatırımların güncel tutarı 350 milyar lirayı buluyor. Türk ekonomisinin lokomotif şehri Kocaeli’ne ne yapsak az. Bugün de elimiz boş gelmedik. Çevre ve şehircilik, Sağlık ile yerel yönetimler başta olmak üzere birçok alanda toplam 149 kalem projeyi bugün resmen hizmete veriyoruz. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Tüm Kocaeli halkına hayırlı olsun.

Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı... İnşallah bu önemli projeyi 2028 yılında hizmete vereceğiz. Gebze-Darıca sahil metro hattımızda da çalışmalar hızla ilerliyor. Bu hattı da 2025 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz.

"İHMALKARLIK ADETA PAÇALARINDAN AKIYOR"

Birilerin çevreciliğinin lafını ederken biz gerçek çevreciliği gösteriyoruz. İzmit Körfezi dip çamuru temizleme çalışmasıyla eski berraklığına kavuşuyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Projenin toplam maliyeti 2 milyar 504 milyon lira. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezini de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak. Çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık adeta paçalarından akıyor.

"ÇEVRE DİYEREK DERS VERMEYE ÇALIŞANLARIN HİÇBİRİ ORTADA YOK"

Gezi olaylarında 3-5 tane ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakıp yıkanları zaten biliyorsunuz. Gözlerinin önünde İstanbul Boğazı’nda yaşanan çevre talanına gıklarını dahi çıkarmıyorlar. Ülkemizin en nadide çevre hazinelerinin gasp edilmesi karşısında tek bir cümle bile kuramıyorlar. Çevre diyerek ders vermeye çalışanların hiçbiri ortada yok. Ağaç bahanesiyle milli iradeye parmak sallayanların hiçbiri yok. Taksim Meydanına kamp kuran medya kuruluşları ortada yok. Mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya havaya bakarak ıslık çalıyorlar. Ülkemizin en nadide çevre hazinelerinin gasbedilmesi karşısında bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi, tek bir cümle bile kuramıyorlar. Allah millete sabır, bunlara da mahcubiyet hissedecek kadar mesuliyet duygusu versin.

22 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında devlet hastaneleriyle emrinizde olduk, emrinizde olmaya devam edeceğiz. Toplam 95 sağlık tesisini siz kardeşlerimizin emrine verdik. Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin elbette farkındayız. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hesapçı değiliz başları gibi kafamızda 40 tilki dolaşmıyor.

ERDOĞAN: KALAN SÜREMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

 Bundan 16 ay önce siyasi tarihimizin en çekişmeli seçimlerinden birini gerçekleştirdik. 14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız bize 5 yıl daha kendisine hizmet görevi verdi. CHP’nin devrik genel başkanını, yanındakiler ve yöresindekilerle beraber hezimete uğrattık. Yüzde 52 oy oranıyla 5 yıl boyunca Türkiye'yi yönetme sorumluğunu üstlendik. Bunun 16 ayını alnımızın akıyla geride bıraktık. Kalan süremizi en güzel şekilde değerlendireceğiz. 

Laf üstüne laf koymak yerine biz taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *