"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm gelirimiz istikrarlı şekilde artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm gelirimiz istikrarlı şekilde artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İktidarımız döneminde turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Rixos Oteller Grubu ve Fettah Tamince'yi tebrik etti. Erdoğan, "Rixos Tersane İstanbul'un 432 odası ve 539 yatak kapasitesi ile İstanbul'un tarihi tersane bölgesine değer katacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan, otelin İstanbul'un önemli merkezlerinde yer almasının yanı sıra konforu, gastronomiyi, tarihi ve sanatı bir araya getiren özelliğiyle şehre önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. "Rixos Tersane İstanbul'un, sadece konaklama değil, kültürel etkinlikler açısından da adından söz ettireceğini düşünüyorum. İstanbul, gayretlerimiz sonucunda kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın önde gelen destinasyonlarından biri haline geldi," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetleri döneminde İstanbul'da pek çok uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, "Dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarını, bakanları ve alanında uzman isimleri İstanbul'da ağırladık. Rixos Tersane İstanbul ile bu alandaki imkanlarımız daha da genişleyecek. 2027 metrekarelik etkinlik alanı ile otelimiz, kongre ve toplantılar için cazip bir adres olacak. Rixos otellerinin Türkiye'nin tanıtımına sağladığı katkıyı görüyoruz," dedi.

Turizmin Türkiye'nin güçlü sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Rixos camiasını Türk misafirperverliğinin ve hizmet sektöründeki başarısının en güzel örnekleri olarak değerlendirdi. "Yatırımcılarımızın daima yanındayız ve ülkemiz için çalışan, istihdam sağlayan tüm müteşebbisleri destekliyoruz. Eski tahakküm anlayışına son verdik ve her yatırımcıyı destekledik. Yerli veya yabancı ayrımı gözetmeksizin, Türk ekonomisine katkı sağlayan yatırımcının yanındayız," şeklinde konuştu.

Erdoğan, turizmin birçok sektörü besleyen ve yüksek istihdam oluşturan bir alan olduğunu vurguladı. Türkiye'nin sağlık, kültür, inanç, kış ve doğa sporları turizmi gibi geniş bir yelpazede büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti. "Ancak yıllarca bu potansiyeli değerlendiremedik. Turizm genellikle deniz, kum ve güneşle sınırlı olarak algılandı ve kültürel mirasımız yeterince önemsenmedi. 2002'den itibaren bu yanlış gidişi değiştirmek için stratejik adımlar attık. Turizmi 12 aya yayma hedefimiz doğrultusunda, sadece sahil turizmini değil, tarih, inanç, kültür, doğa ve gastronomi alanlarında da vizyonel çalışmalar yürütüyoruz," dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için yapılan çalışmaları sürdüreceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *