"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye "umut hakkı" desteği: 'Kişisel hesaplara kurban edilmesin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye "umut hakkı" desteği: 'Kişisel hesaplara kurban edilmesin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik “umut hakkı” çağrısına dolaylı destek verdi. Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsatın kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrıya isim vermeden destek verdi. Bahçeli bugün yaptığı açıklamada, Öcalan’ın tecrit koşullarının kaldırılması ve örgütün tamamen lağvedildiğini açıklaması durumunda TBMM’de konuşabileceğini ve “umut hakkı” kapsamında yasal düzenlemelerden faydalanabileceğini dile getirmişti.

“TERÖRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDELİM İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı gün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bu açıklamaya dolaylı olarak destek vererek, “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu, meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekun millet olarak hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz. Devlet millet için ve millete hizmet için vardır” dedi.

Aynı gün içinde X hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’nin geleceğinde teröre ve terörün karanlık gölgesine yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz” sözleriyle MHP lideri Devlet Bahçeli'ye destek verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *