"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pankartla yardım isteyen kız çocuğu ameliyat oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pankartla yardım isteyen kız çocuğu ameliyat oldu

Bitlis'te düzenlenen "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde, "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen 9 yaşındaki Ada Koçyiğit, İstanbul'a getirilerek ameliyat edildi.

Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhittin Taşkapılı, 9 yaşındaki Ada Koçyiğit'in sağlık durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Koçyiğit'in gözündeki hastalığın tedavisi için hastanelerine yönlendirildiğini belirten Taşkapılı, ailenin İstanbul'a getirilmesi ve burada kalmalarına yardımcı olunduğunu söyledi. Geçen hafta hastanede yapılan muayenede Koçyiğit'in gözüne ameliyat kararı alındığını belirtti.

Koçyiğit’in gözündeki şaşılık sorunu 2017'de başlamış ve 2018'de ilk ameliyatı yapılmış. Ancak iki yıl önce kaymanın tekrar başladığını ifade eden Taşkapılı, 2022'de yapılan muayenede ikinci bir ameliyat gerektiğini, fakat bu ameliyatın yapılamadığını söyledi. Dün gerçekleştirilen ameliyatın yaklaşık 30-45 dakika sürdüğünü belirten Taşkapılı, ilk günkü muayenede her şeyin yolunda gittiğini ve birkaç gün daha izlendikten sonra Koçyiğit'in muhtemelen pazartesi günü taburcu edilmesinin planlandığını açıkladı.

Ada Koçyiğit, sağlık durumunun iyi olduğunu ve "İyiyim. Çok iyi hissediyorum. Okulumu, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi ve kardeşlerimi özledim. Pankartı açtık ve Tayyip dedem gördü. Ondan Allah razı olsun. İstanbul'a geldik ve ameliyat oldum. Her şey onun sayesinde oldu" dedi.

Baba Musa Koçyiğit, yaklaşık 15 gündür İstanbul'da olduklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve valilik gibi birçok kurumdan yardım aldık. Ameliyat başarılı geçti ve çok mutluyum. Kızımın sağlığı için yapılan bu yardımlar bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum; onun sayesinde buradayız. Allah ondan razı olsun ve uzun ömür versin" dedi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kızlarının tedavisini sürdüremeyen Koçyiğit ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istemek amacıyla Bitlis'te düzenlenen "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"ne katılmıştı. Ada Koçyiğit, "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartı açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumu fark ederek yardım talimatı vermesiyle Ada Koçyiğit'in tedavi süreci Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *