"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovid-19'a yakalandığını öğrenen Derya Büyükuncu'nun helva paylaşımı gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovid-19'a yakalandığını öğrenen Derya Büyükuncu'nun helva paylaşımı gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ve eşinin Kovid-19'a yakalandığını açıklamasının ardından eski milli yüzücü Derya Büyükuncu, sosyal medya hesabında yaptığı helva paylaşımı ile birçok insanın tepkisini çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun sosyal medya hesabından yaptığı helva paylaşımı ortalığı karıştırdı. 

''20 tencere helvayı yapmaya başladım''

Derya Büyükuncu, sosyal medya hesabından yaptığı, '' Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım" paylaşımının ardından gelen tepkilerin üzerine bir paylaşımda daha bulundu. Büyükuncu, ikinci paylaşımında, ''Helva dedik, ne kadar da büyük bir kitle o insan!! için üstüne alındı. Allah kimseyi başkasının önünde eğilecek, kula kulluk edecek, karşısında el pençe divan duracak kadar karaktersiz, korkak yapmasın. Amin!!!'' ifadelerine yer verdi. 

 

Derya Büyükuncu'ya tepkiler gecikmedi

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun bu paylaşımlarının ardından birçok siyasi ve vatandaştan tepkiler gecikmedi. 

Melih Gökçek, Derya Büyükuncu'ya tepki gösterdiği paylaşımında "Bu adamın elinden milli sporcu unvanı alınmalı. Gitsin kendini hangi ülkeye yakın görüyorsa sporculuğunu orda yapsın" dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın da koronavirüs testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'la ilgili eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. 

Yalçın, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Sayın Emine Erdoğan'ın Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıklamalarının ardından, Derya Büyükuncu'nun kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış bulunduğu paylaşım, spor ahlakına ve sportmenliğe aykırıdır. Derya Büyükuncu'nun söz konusu söylemleri ile halkı kin ve nefrete sürükleme amacı taşıyan bu vahim paylaşımları ne spor ahlakına, ne insanlığa, ne de hangi siyasi görüşten olursa olsun bu kadim coğrafyanın örf ve geleneğine yakışmamaktadır. Bu vahim söylemleri nedeniyle şahsım ve başkanı olduğum Türkiye Yüzme Federasyonu adına kendisini şiddetle kınıyoruz."

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *