"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan uyarı: Yangınlar için önce önlem almalıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan uyarı: Yangınlar için önce önlem almalıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yangınların başlaması durumunda müdahalenin kritik olduğunu ancak daha da önemlisinin yangınların çıkmaması için önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. "Ciğerlerimizin daha fazla yanmaması için yetkililerin uyarılarına dikkat edelim," ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, yangınlara hem havadan hem de karadan müdahale edildiğini vurguladı ve bu süreçte canlarını tehlikeye atan kamu görevlileri ile destekleyen ekiplere teşekkür etti.

Sahadaki durumu ve yapılan çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinin yakından takip ettiğini aktaran Yılmaz, aşırı sıcak hava, düşük nem oranı ve şiddetli rüzgarların yangın riskini artırdığını ifade etti. Bu koşullarda toplumun yangın riskini azaltmak için sorumlu davranması gerektiğinin altını çizdi.

Yumaklı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu dönemde toplum olarak sorumluluğumuz yangına yol açabilecek her türlü eylemden uzak durmaktır. Yangın çıktıktan sonra müdahale elbette çok önemli. Bundan daha önemlisi ise yangınların çıkmaması için çaba sarf etmek. Ciğerlerimizin daha fazla yanmaması için yetkililerin uyarılarını takip edelim, azami dikkat gösterelim ve çevremizdeki herkesi dikkatli davranmaya davet edelim."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *