"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanına çağrı: Felçli babamız için yol istiyoruz

Cumhurbaşkanına çağrı: Felçli babamız için yol istiyoruz

Trabzon'da Turgay Yılmaz (40), yol olmadığı için felçli ve kanserle mücadele eden babası Dursun Ali Yılmaz'ı sırtında taşımak zorunda kalıyor. Yetkililerden çözüm bekleyen Yılmaz, hala yolun yapılmadığını söyledi.

Trabzon'da yaşayan Turgay Yılmaz (40), felçli ve kanserle mücadele eden babası Dursun Ali Yılmaz'a bakmak için büyük bir fedakarlık yapıyor. Babasının evinin önünde yol olmadığı için, Turgay Yılmaz babasını sırtında taşımak zorunda kalıyor. Ambulans dahi evlerinin 700-800 metre yakınına gelebiliyor. Yıllardır yetkililere başvurmasına rağmen bir çözüm bulamayan Yılmaz, İşçi Haber sayesinde yetkililere ulaşsa da sorunun hala devam ettiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI'NA SESLENDİ

Felçli ve kanserle mücadele eden Dursun Ali Yılmaz'ın eşi Fatma Yılmaz, "Diyecek söz bulamıyorum. 800 metre yolu devlet bana yapıp da hastama imkan tanımıyorsa, böyle bir devleti istemiyorum. Ben Türk vatandaşı olmak istemiyorum. Söylenecek çok söz var da, ben yine ar edip söylemiyorum. Şu yolu yapamayan bir başkanı nasıl belediyeye seçiyorsunuz? Nasıl kaymakam getiriyorsunuz? Milletin derdini çözmek için değil mi bunlar? Herkes parasını alıp sandalyesine oturuyor. Cumhurbaşkanım, sana da sesleniyorum; hastalara çok önem verdiğini biliyorum. Sen bunu görsen, bir günde halledersin. Ama senin yandaşların öyle değil. Şu rezilliği bir görün, bana hak verirsiniz." diyerek çağrıda bulundu.

"SAĞLIK HİZMETİNDE BİR SIKINTIMIZ YOK"

Turgay Yılmaz, "Sağlık Bakanlığından arandım. Allah razı olsun, onlar 'yapılacak bir şey var mı' diye sordular. Ambulansla ilgili bir sorunumuz yok zaten. Onlar da yol konusunda yardımcı olamaz tabi ki. Hatta ambulans geldiğinde bana 'bu şekilde hastayı taşımanız çok riskli' demişti. Ne yapayım? Oraya sedyenin de çıkması zor." diyerek sağlık hizmetini alırken bir sorun yaşamadıklarını kaydetti.

"VALİLİK KURU BİR ARAMA YAPTI"

Trabzon Valiliği ve TİKOM'un kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Turgay Yılmaz, "Valilik'ten arandık ama bu kuru bir aramaydı. 'Geçmiş olsun, biz gerekeni yapacağız' dediler. Telefonla arayarak iş çözülmez deyince kapattılar. Bir daha aranmadım. Bu arama yapılalı 1 hafta kadar oluyor. TİKOM'dan da dilekçeme otomatik yanıt geldi. Başka iletişime geçen olmadı." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *