"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem Davutoğlu'ndan Kayseri açıklaması: 'Gerekirse BM gücü gönderin' diye başvuracaksınız

Davutoğlu'ndan Kayseri açıklaması: 'Gerekirse BM gücü gönderin' diye başvuracaksınız

TBMM'de Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de yaşanan olaylara ve Suriye ile ilişkilerde izlenen yanlışlıklara değinerek nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Grup toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, Suriye meselesinde izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulunarak "'Gerekirse BM gücü gönderin.' diye başvuracaksınız." ifadelerine yer verdi. 

"'GEREKİRSE BM GÜCÜ GÖNDERİN' DİYE BAŞVURACAKSINIZ"

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Putin'e 'Esad dostuna söyle BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uygulasın' diyeceksiniz. Sonra daimi üyelere 'altına imza attığınızı uygulayın' diyeceksiniz. Birleşmiş Milletlere 'Türkiye olarak biz bu yükü kaldıramıyoruz, kararınıza sahip çıkın. Güvenli bir şekilde mültecilerin gitmesi için tedbirleri alın. Gerekirse BM gücü gönderin.' diye başvuracaksınız. Sonra Esad'a 'Şimdi konuşabiliriz' diyeceksiniz. Muhalefete, 'Temsilcilerinizi seçin' Esad ile birlikte görüşeceğiz' diyeceksiniz."

"VATANDAŞ VATANDAŞTIR, ETNİK KİMLİĞE BAKMAZSIN"

"Kayseri'de olan olayların elebaşlarına bakın; hemen hemen hepsi daha önce birtakım adli suçlardan tutuklanmış suçlular. Suç çetesi gibi. Türkiye 6-7 Eylül'ü yaşadı, 'Atatürk'ün evine Selanik'te saldırı oldu' diye bir haber üzerine Türkiye'deki Rum vatandaşlara özellikle talanlar yapıldı.

Vatandaş vatandaştır, etnik kimliğine bakmazsın. Nice zenginler türedi, 6-7 Eylül olaylarında. Türkiye itibar kaybetti, Türkiye güç kaybetti, 'Türkiye'de hukuk yok' denildi ama birileri zengin oldu.

Şimdi ise Kayseri olayları üzerinden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Kayserilileri bilirim; vatanperverdir, insani değerlere sonsuz hürmeti vardır. Bunlar asla Kayserililere mal edilemez. Türkiye çapında öylesine bir provokasyon uygulanıyor ki, sosyal medya üzerinden öylesine bir kin ve nefret dili kullanılıyor ki, son derece haklı gerekçelerle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda konuşanların bile yüzü kızarıyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *