"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem DEM Parti'den Bahçeli’nin çağrısına cevap: Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız

DEM Parti'den Bahçeli’nin çağrısına cevap: Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Oruç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için tarihi bir çağrı yaptı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ise partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Oruç, Kürt sorununun çözüm yollarının ve muhataplarının açık olduğunu belirterek, "Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan'dır. Çözüm Meclis'te ve parlamento içerisindedir. DEM Parti, demokratik zeminde siyasi partiler ve toplumun kendisidir" dedi.

Tülay Hatimoğulları Oruç, YSP'nin Meclis Başkan adayı seçildi - Bursa  haberleri, Bursaspor haberleri, Güncel haberler, Son dakika - Sosyaltv

"KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ MECLİS'TİR"

Tülay Hatimoğulları'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan'dır.

Kürt sorununun çözümü Meclis'tir. Parlamento'da ve siyasette muhatap DEM Parti'dir, demokratik zeminde siyasi partiler, demokrasi güçlerinin tamamıdır, toplumun bizatihi kendisidir. Geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki toplumsallaşamamış bir barış, gerçek anlamda bir barışı sağlayamamış oluyoruz.

Barış bilinci toplumun bütün hücrelerine yayılmalıdır ki, bütün toplum tarafından benimsenmeli ki gerçek barış olsun.

Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz, onurlu bir barış için de inisiyatif almaya hazırız."

Bahçeli'nin öcalan Mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni çözüm süreci tartışmalarına dair önemli mesajlar verdi. Bahçeli, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi. Bahçeli, bu şartlar altında "umut hakkı" ile ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önünün açılabileceğini belirtti.

Devlet Bahçeli'den 'ekonomi' vurgusu: Çok şükür şiddetli fırtınayı atlattık  - Ekonomim

"Vatan, Millet ve Devlet İçin Her Şeye Hazırız"

Bahçeli, "Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın. Bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın" diyerek, barış sürecine katkı sağlamak adına her türlü inisiyatife hazır olduklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *