"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Depremzedelerin rezerv alan protestosuna müdahale: Dört kişi gözaltında

Depremzedelerin rezerv alan protestosuna müdahale: Dört kişi gözaltında

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremzedeler, rezerv alana karşı toplanarak protesto yaptı. Protestoya polis müdahale etti, 4 kişi gözaltına alındı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremzedeler, rezerv alan istemediklerini belirterek protesto düzenledi. Çevik kuvvetin eyleme müdahalesi sonucu dört kişiyi gözaltına alındı.

Antakya'nın Aksaray, Saraykent, Akasya mahallelerinden gelen depremzedeler, rezerv alana karşı Ufuk Petrol önünde toplanarak protesto yaptı. Çok sayıda polisin müdahale ettiği eylemde, bir kadın tepki göstererek, "10 bin TL'lik ev verecekler bana... Bu zorbalığı kabul etmiyoruz. Hodri meydan, evimizi vermeyeceğiz" dedi. Mahalleliler sık sık, 'Rezerve hayır', 'Evimizi bırakmayız' sloganları atarak polise tepki gösterdi: "Biz polislere bir şey yapmadık, bize neden böyle davranıyorlar?"

Protesto sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan, tepki gösterilen alanda rezerv alan uygulamasının olmadığını belirtti. Antakya'da Aksaray, Saraykent ve Akasya mahallelerinde "21-22. bölge için bir uygulamamız yok. İnsanların evlere ihtiyacı var. Devlet halkıyla pazarlık yapmaz, halk devletle pazarlık yapmaz, devlet himaye eder" dedi.

Ancak mahalleliler, Ceylan'ın "rezerv alan değil" dediği bölgede bazı evlere tebligat geldiğini, rezerv alanında olduğu için evlerine ruhsat alamadıklarını söyledi. Bu açıklamaların ardından mahalle sakinleri, rezerv alan istemediklerine dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazdı.

Ayrıca, eylem sırasında polis, çekim yapmak isteyen basın mensuplarına da müdahale etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *