"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Dervişoğlu'ndan 'istifa' açıklaması: Adı geçen isimler partimizden değil, bağımsız milletvekilleri

Dervişoğlu'ndan 'istifa' açıklaması: Adı geçen isimler partimizden değil, bağımsız milletvekilleri

Partisinden seçilip sonra istifa eden ve AK Parti'ye katılacağı öne sürülen milletvekillerine ilişkin açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Davutoğlu ile basına kapalı geçen görüşmelerinin ardından ortak basın açıklamasında bulundu.

"BUNDAN SONRA DA BU TAVRIMIZI DEĞİŞTİRECEK DEĞİLİZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, partisinden seçilip sonra istifa eden ve AK Parti'ye katılacağı öne sürülen milletvekilleri hakkındaki soruya ilişkin, şu sözleri sarf etti:

“Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden birileri gitmiyor. Bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız. Biliyorsunuz ki partimizden istifa eden hiç kimseyle ilgili olumsuz tek bir bayanda bile bulunmadık bu zamana kadar. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolculukta başarılar diliyorum.” 

"GASP EDİLEN BİR HAK VAR ORTA YERDE"

Ayrıca, Can Atalay'ın durumuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nun toplantıya çağrılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Dervişoğlu, “Olağanüstü toplantıyla ilgili tavrımız açık ve net. Gasp edilen bir hak var orta yerde. Yanlış uygulamadan kaynaklı, olumsuz sonuçlar var. Yanlış sonuçlar var. Sürecin doğru yönetilmediğine dair de ortak bir kanıt var Can Atalay'ın milletvekilliğiyle alakalı olarak. Ama sürecin doğru yürütülmesi lazım. Temennim odur ki, Meclis cuma günü olağanüstü toplanıncaya kadar adalet müessesi Türkiye'nin karşı karşıya bırakıldığı bu sorunu çözmek yolunda doğru bir adım atmaya muvaffak olabilir” ifadelerinde bulundu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *