"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2644 %-0.05
37,0871 %0.26
2.300.649 %0.386
3.011,62 0,63
Ara
İşçi Haber Gündem Dicle Elektrik ekiplerine saldırı: 30 kişi çalışanları darbetti

Dicle Elektrik ekiplerine saldırı: 30 kişi çalışanları darbetti

Dicle Elektrik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kontrolü sırasında bir çalışanının darp edildiğini ve olayla ilgili olarak gözaltına alınan iki zanlının tutuklandığını açıkladı.

Şirketten yapılan duyuruda, Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü'ne bağlı altı kişilik ekibin, Yafes Mahallesi'ndeki Çam Sokak'ta kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek üzere kablo test cihazı kullanarak başlattığı çalışmanın, bazı mahalleli tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtildi. 

Açıklamada, olay sırasında yaklaşık 30 kişilik bir grubun ekibe saldırdığı bildirildi. Saldırıda alnına darbe alan Dicle Elektrik çalışanı M.F.Y.'nin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve alnına 7 dikiş atıldığı ifade edildi.

Polis ekiplerinin olayın ardından üç şüpheliyi gözaltına aldığı, adli işlemlerin ardından iki zanlının tutuklandığı ve birinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, yapılan açıklamada, abonelere daha kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla Şırnak'ta 5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Çatır, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, kaçak elektrik kullanımının sadece kamu malına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda halkın güvenliğini de tehlikeye attığını ifade etti.

Çatır, şunları kaydetti:

"Abonelerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi vermek için çalışan ekiplerimize yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yer altına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bunu yapanlar aynı zamanda kamu malına zarar verme suçunu işliyor. Ayrıca tahrip edilen kablolardan elektrik akımının toprağa geçmesi sebebiyle üçüncü şahıslara zarar verme riski var. Sokaktaki vatandaş da ekiplerimiz de bu nedenle tehdit altında. Bu kişileri, herkes için can ve mal güvenliği açısından ciddi bir sorun haline gelen kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *