"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar çıktı

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar çıktı

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar çıktı.

Kara para aklama, yasadışı bahis ve suç örgütü kurma suçlarından tahliye edilen Engin ve Dilan Polat çiftinin, park yeri yüzünden komşularını darp ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada karar verildi. 2 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Çekmeköy’de meydana gelen olayda, Engin Polat ve Dilan Polat, park yeri yüzünden tartıştıkları komşuları Metin Atayeter ile kavga etmişti. Darp edilen Atayeter, Polat çiftine karşı suç duyurusunda bulundu.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin komşuya darp davası başladı - Patronlar  Dünyası

Dilan Polat hakkında “hakaret”, “yaralama” ve “birden fazla kişiyle tehdit” suçlamalarıyla toplamda 8 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılırken, Engin Polat’a ise bu üç suçun yanı sıra “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Polat çifti ve Metin Atayeter katılmadı. Avukatlar, daha önce açıklanan esasa ilişkin mutalaaya karşı son savunmalarını yaptı.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı

Polat çiftinin avukatı, Dilan Polat'ın "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan bir delil bulunmadığını vurgulayarak, soruşturma aşamasında Dilan Polat ve diğer sanıklar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar verildiğini belirtti. Savcının, sadece müştekinin ifadelerine dayanarak suçun sabit olduğu yönündeki iddialarını eleştirdi.

Mağdur Metin Atayeter’in avukatları ise, tarafların uzlaştığını ve davanın düşmesini talep ettiklerini ifade etti.

Dilan ve Engin Polat çiftinden yeni ifade - Son Dakika Haberler

Yapılan beyanların ardından mahkeme, Dilan Polat ve Engin Polat hakkında “hakaret”, “yaralama” ve “tehdit” suçlarından şikayetlerin geri çekilmesi nedeniyle davanın düşmesine karar verdi. Dilan Polat, "tehdit" suçundan beraat etti. Ancak Engin Polat, “gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *