"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısına çıktı: Fikirlerimin arkasındayım

Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısına çıktı: Fikirlerimin arkasındayım

İzmir'de yaptığı sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan ve serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu (33), bu kez "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Daha önce "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Kayserilioğlu, bu duruşmada Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor.

Savcılık, sanığın Cumhurbaşkanına hakaretten ceza almasını talep etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu, Instagram erişim engeli ve hayvan yasasını eleştirdiği bir sokak röportajı sonrası, 12 Ağustos'ta "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avukatı Hüseyin Yıldız'ın yaptığı ilk itiraz reddedilse de, ikinci bir itirazla "hakaret" suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı getirildi. Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklu kalmaya devam etti. 29 Ağustos'ta yapılan son itirazın ardından tahliye edildi.

MAHKEMENİN KARARI NEYDİ?

3 Eylül’de İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraat eden Kayserilioğlu, "halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle 9 aya çıkarıldı, iyi hal indirimiyle 7 ay 15 güne indirildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sefer "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladı. Kayserilioğlu, İzmir 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşma basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve savcı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Kayserilioğlu'nun avukatı savunma hazırlığı için ek süre talep etti, duruşma ertelendi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA ELEŞTİRİLERİMİ DİLE GETİRDİM'

Duruşmanın ardından Dilruba Kayserilioğlu, açıklamada bulundu. Kayserilioğlu, "İfade özgürlüğü kapsamında eleştirilerimi dile getirdim. Hala da düşüncelerimin arkasındayım. Dava sürüyor. Bu olay şahsi alınıp, her şey güllük gülistanlık gibi benim üzerimden yürümeye devam ediliyor. Beraat edeceğime inanıyorum, fikirlerimin arkasındayım. Avukatlarım davanın takipçisi. Gittiği yere kadar vatandaş olarak hakkımı savunacağım. Hukukunda doğrudan yana olacağına sonuna kadar inanıyorum" dedi.

Dilruba Kayserilioğlu'nun avukatı Hüseyin Yıldız da "İlk duruşmada savcı, esas hakkında mütalaasında Dilruba'nın cezalandırılmasını talep etti. Biz de savunma için süre istedik. Dava ertelendi. Asliye cezalarda 1 ay gibi kısa sürede yeni duruşma verilmesini çok sık görmüyoruz. Biz Dilruba'nın suçsuz olduğuna ve beraat edeceğine inanıyoruz" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *