"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Discord tamamen kapatıldı mı? Erişim engeli neden geldi?

Discord tamamen kapatıldı mı? Erişim engeli neden geldi?

Discord kapatıldı mı ve Discord’a neden girilemiyor soruları vatandaşların aklını meşgul ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Discord, sesli, görüntülü ve yazılı iletişim imkanlarıyla popülerliğini artırırken platform hakkında çocuklara yönelik şantaj ve istismar iddiaları gündeme gelmesiyle birlikte, anne ve babalara tedirginlik yaşatıyor. Özellikle sosyal medya üzerinde yayılan bu iddialar, kullanıcılar arasında endişe yaratırken, bazıları Discord’a erişim sorunları yaşadıklarını bildirdi.

Discord Erişim Engeli-1

DİSCORD'A ERİŞİM ENGELİ KARARI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Discord’a erişimin engellenmesi kararı alındığını açıkladı. Bakan Tunç, bu kararın arkasında çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlarıyla ilgili yeterli şüphenin bulunduğunu ifade etti.

Bakan Tunç tarafından yapılan açıklamada, 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkındaki kanunun 8/1 maddesine atıfta bulunularak, Discord üzerindeki yayınların içerikten çıkartılarak belirlenen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellendiği ifade edildi. 

Bakan Tunç, gençlerin ve çocukların sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korunması adına kararlı olduklarına dikkat çekti. "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz," şeklinde konuşan Tunç, çocukları koruma amaçlı atılan bu adımın önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *