"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Dışişleri Bakanı Fidan: Savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail'de, Netanyahu'da bir arzu var

Dışişleri Bakanı Fidan: Savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail'de, Netanyahu'da bir arzu var

Dışişleri Bakanı Fidan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği saldırıda öldürülmesine ilişkin, "Görünen o ki savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail'de, Netanyahu'da bir arzu var." dedi.

Bakan Fidan, New York'taki Türkevi'nde TRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı. Bir yıl önce dile getirdikleri endişelerin gerçekleştiğini belirten Fidan, "Eğer İsrail durdurulmazsa, Gazze ve Filistin'deki savaşı başka bölgelere taşıyacak" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki askeri hedeflerine ulaşmasının ardından cepheyi Lübnan'a kaydırdığını vurgulayan Fidan, "Bu durum birçok kişi için sürpriz olmadı. Gelecek yıl bu operasyonu nereye taşıyacak? Hangi hedefleri yok etmeyi planlıyor? Bunu birlikte göreceğiz. Ancak anlaşılan o ki, şu anda savaşın bölgeye yayılmasında İsrail'in, özellikle Netanyahu ve ekibinin ciddi bir arzusu var" dedi.

Ayrıca, Amerika ve uluslararası toplumun konudaki sessizliğinin endişe verici olduğunu belirten Fidan, İsrail'in Hizbullah'a yönelik son iki haftada düzenlediği saldırıların, uzun süreli bir istihbarat hazırlığına dayandığını kaydetti.

"Nasrallah, bölgedeki önemli figürlerden biriydi ve onun yokluğunun yarattığı boşluğun doldurulması zor olacak. Hem Hizbullah hem de İran için Nasrallah'ın ölümü büyük bir kayıp" diyen Fidan, onunla savaşın başlamasından on gün sonra zor şartlarda bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Fidan, "İsrail, Gazze'deki hedeflerine ulaştıktan sonra şimdi Lübnan'a yöneldi. Sonraki adımlarının nereye gideceğine dair bazı öngörülerimiz var, ama şimdilik bunları açıklamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *