"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Dışişleri Bakanlığından İsrail'in UNIFIL'e saldırısına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in UNIFIL'e saldırısına sert tepki!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in UNIFIL'e düzenli olarak saldırması, (Binyamin) Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) üzerinde düzenli olarak gerçekleştirdiği saldırıların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Lübnan'a karşı bir işgal politikası izlediğinin ve her durumda silah kullanmaya hazır olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in UNIFIL'i hedef almasına yönelik tepki dile getirildi. UNIFIL'in bölgedeki güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "İsrail'in savaşı bölgeye yayma arzusu göz önüne alındığında, UNIFIL'in rolü daha da kritik hale gelmektedir. Bu saldırılar, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikalarını desteklemektedir" denildi.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin BM güçlerini bizzat görevlendirdiği vurgulandı ve Konsey üyelerinin, İsrail'in BM güçlerine yönelik saldırılarını engelleme yükümlülüğüne dikkat çekildi. Açıklamada, tüm devletlere, İsrail ve onu silahlandıran ülkelere karşı ortak bir tutum benimsemeleri çağrısında bulunuldu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN İSRAİL'İN LÜBNAN'DAKİ BM GEÇİCİ GÖREV GÜCÜ'NE SALDIRISINA TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, barışı korumak isteyen tüm ülkelerin İsrail'e karşı birleşik bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) düzenlediği saldırının, aslında BM üyesi tüm ülkelere yönelik bir saldırı anlamına geldiğini belirtti. Netanyahu hükümetinin, uluslararası hukuk ve her ülke için bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Çelik, "Bu saldırılar, İsrail'in barış yanlısı herkesi düşman olarak gördüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Barışı korumak isteyen tüm ülkeler, İsrail'e karşı birlikte hareket etmelidir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *