"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizin heyecan ve hayallerine rehberlik etmeye çalışıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizin heyecan ve hayallerine rehberlik etmeye çalışıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "İslam'ın hakikatleri ile gençliğin heyecanı buluştuğunda yeryüzünün güzelleşeceğine inanıyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı"nda yaptığı konuşmada, modern çağın insanları bencillik, yalnızlık, umutsuzluk ve güvensizlik gibi sorunlarla çevrelediğini belirtti. Erbaş, bu sorunların, kimlik, kişilik, aidiyet ve anlam krizleriyle birlikte insanları modern bir cahiliyeye sürüklediğini ifade etti.

Erbaş, insanlık tarihinin en büyük olayının Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifi olduğunu vurgulayarak, insanların Peygamber sayesinde varoluşun anlamını ve yaratılışın gayesini yeniden anladığını söyledi. Hz. Muhammed'in imanı, samimiyeti, dürüstlüğü ve tüm canlılara karşı sevgisi ile insanlık için en güzel örnek olduğunu belirtti.

Bugün insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin zayıfladığına dikkat çeken Erbaş, "Bencillik, yalnızlık, umutsuzluk ve güvensizlik gibi sorunlar insanlığı kuşatmış durumda. Kimlik ve aidiyet gibi kavramlardaki krizler, insanları modern bir cahiliyeye sürüklüyor" dedi. Bu sorunlardan kurtulmanın, kaybedilen değerleri vahyin ve nübüvvetin rehberliğinde yeniden ihya etmekten geçtiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Peygamber Efendimizin mümtaz şahsiyetini insanlığa tanıtmak için tüm imkanları kullanacaklarını belirten Erbaş, özellikle gençlerin Peygamberin üstün ahlakıyla tanışmasına büyük önem verdiklerini vurguladı. "Gençlerin ve çocukların Peygamberin ahlakını yaşamasını sağlamak için 'Gençliğe Değer', 'İzcilik Kampları' ve 'Değerleriyle Yetişen Gençlik' gibi projelerle gençlere rehberlik ediyoruz" dedi.

Erbaş, izci liderliği eğitimi alan 1841 hocanın ve 2000 kadar manevi danışmanın, gençlere rehberlik etmek için aktif olarak görev aldığını söyledi. Ayrıca, 1237 Diyanet Gençlik Merkezi ve üniversite kampüslerinde gençleri doğru yolda yönlendirmek için çeşitli programlar düzenlediklerini belirtti.

Aile kurumunun huzurlu bir toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Erbaş, aileyi desteklemeye yönelik eğitimler, seminerler ve projeler düzenlediklerini açıkladı. "Baba Okulu" ve "Evlilik Okulu" projeleri ile gençlerin sağlıklı bir yuva kurmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Erbaş, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir" hadisinden yola çıkarak, her yıl yüz binlerce kişiye Kur'an ve din eğitimi verdiklerini söyledi. 4-6 yaş ve 7-10 yaş arası çocuklara yönelik Kur'an kurslarında, çocukları hem yüce kitapla hem de Peygamberin örnek şahsiyetiyle tanıştırdıklarını belirtti.

Son olarak, İslam’ın hakikatlerini ve Peygamber Efendimizin sünnetini tanıtmak adına çeşitli dillerde yayınlar yaptıklarını ve binlerce eser yayınladıklarını anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *