"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' davasında ceza belli oldu!

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' davasında ceza belli oldu!

Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınmış Ramazan Pişkin'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Erkan Baykut’a mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Diyarbakır Ulu Camii'de yaptığı konuşmalarla ünlenen ve 'Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in Fatih'te bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen davada katil zanlısı Erkan Baykut'a verilen ceza belli oldu.

Mahkeme, Baykut’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilgi sahibi olarak ifadesi alınan İbrahim B.’nin hemen yan tarafta bulunan eczanede bulunduğu sırada bir gürültü geldiğini, kontrol etmek için eczaneden çıktığı sırada çay ocağı içerisinden elinde bıçak olan bir erkek şahsın koşarak kaçtığını gördüğünü, devamında çay ocağını kontrol ettiğinde ise Ramazan Pişkin’in yaralanmış şekilde yerde yattığını görmesi üzerine sağlık ekiplerini haberdar ettiğini söylediği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Erkan Baykut’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

OLAY

Diyarbakır'da Ulu Camii'de konuşmalarıyla dikkat çeken Ramazan Pişkin, İstanbul'da bıçaklanarak öldürülmüştü. İstanbul Valiliği tarafından ise şu ifadeler kullanılmıştı:

"Ramazan Pişkin, 31 Ocak günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Ramazan Hoca'nın katil zanlısının yakalandığını açıklamıştı.

İzlenen güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarına göre katil zanlısının Zeytinburnu'ndan Fatih'e tam 1 buçuk saat yürüdüğü ve ardından Razaman Hoca'yı öldürdüğü tespit edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *