"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem DMM'den "1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne yönelik haberlere ilişkin açıklama

DMM'den "1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne yönelik haberlere ilişkin açıklama

DMM, "1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 14 Eylül'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin süresiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, mevcutta bulunan 10 yıllık koruma tahdidinin kaldırıldığı ve bu hizmetlerin Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütüleceği belirtildi.

DMM, bazı basın yayın organlarında konuya ilişkin yanıltıcı haberler yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Önceden eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin, görevden ayrılmalarının ardından 10 yıl boyunca sağlandığını ve bu sürenin ardından hizmetin eski Cumhurbaşkanının ikamet ettiği ilin valiliğine devredildiğini hatırlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “14 Eylül 2024'te yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 yıllık sınır kaldırılmıştır. Eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetleri artık süresiz olarak Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından sunulacaktır. Ayrıca, bu kararın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı'nın personeli, tamamen Emniyet Genel Müdürlüğü'nden oluşmaktadır ve ek bir koruma personeli bulunmamaktadır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *