Açıklamada, "Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkilerini iptal etti ve bu nedenle Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin faaliyetleri durdurulacak" şeklindeki iddiaların tamamen yanlış ve manipülatif olduğu belirtildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan bu iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. Merkez, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda İletişim Başkanlığı'nın yetkilerinde bir değişiklik olmadığını ve bu kararın Merkez'in çalışmalarını etkilemeyeceğini ifade etti.
Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğü üzerinde herhangi bir müdahale yetkisi bulunmadığı ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının, İletişim Başkanlığı'na bağlı bazı dairelerin kuruluş kararnamesi ile ilgili olduğu, bu kararın yalnızca bu dairelerle ilgili düzenlemeler gerektiğini belirtti.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahale yetkisi zaten bulunmamaktadır. Ayrıca karar, doğrudan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanına bağlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizin çalışmaları açısından herhangi bir sonuç doğurmamaktadır. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yetkisini İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesinde sayılan Başkanlığın genel görevlerinden almaktadır. Merkezimiz çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdürmektedir. Anayasa Mahkemesinin verdiği karar, İletişim Başkanlığına bağlı bazı daire başkanlıklarının kuruluş kararnamesi ile ilgilidir. Anayasa Mahkemesi bazı maddelerin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi değil, kanun ile düzenlenmesi gerektiğine dair hüküm vermiştir."