"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Doğum teşvikinde detaylar belirginleşiyor! Masada hangi konular var?

Doğum teşvikinde detaylar belirginleşiyor! Masada hangi konular var?

Doğurganlık oranlarında yaşanan düşüşe dikkat çeken hükümet, teşvik için çalışmalarını sürdürürken detaylar da belirginleşmeye başladı. Çalışmalar kapsamında, doğum izninin uzatılması, kreş ve anne babalara maddi desteğin yanında kira desteğinin de gündeme geldiği öğrenildi.

Doğum oranlarında yaşanan düşüş sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a talimat verdi. Bakanlıkların harekete geçirilmesi ile teşvik çalışmalarına başlandı.

MKYK TOPLANTISINDA GÜNDEME GETİRİLDİ

Teşvik detaylarına ilişkin bilgiler Milliyet'in haberinde yer aldı. Söz konusu habere göre, doğuma teşvik paketi AK Parti'nin son MKYK toplantısında da gündeme getirildi.

Teşvik paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkartılması önerisinde bulunuldu.  Öneriye, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de olumlu yaklaştı.

Öte yandan, toplantıda, teşvik paketi dahilinde ikinci ve üçüncü çocuğa devlet desteğinin yanı sıra annenin kademeli olarak izin süresinin arttırılması, kreş veya kira desteği ya da kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler de görüşüldü. 

"AZALAN DOĞUM ORANLARI ÜLKEMİZDE DE ALARM VERİYOR"

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerde bulunmuştu:
"Çok farklı alanlarda ailenin ciddi sıkıntılarla yüzleştiğini görüyoruz. Aile meselesinin önemine her vesileyle dikkat çekiyoruz. Son veriler bizim haklılığımızı ortaya koydu. Azalan doğum oranları ülkemizde de alarm veriyor. Bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız." 

"DAHA KARARLI OLACAĞIZ"

Açıklamalarının devamında doğurganlık oranındaki düşüşe dikkat çeken Erdoğan, şu sözleri sarf etmişti:

"Bu, açık söylüyorum Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Mevcut durum ülkemiz için tolere edilebilir olmaktan çıkmıştır. Biz bu tabloyu gördüğümüz için biliyorsunuz sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Şunu bir defa idrak etmemiz gerekiyor, nüfus, millet olarak en büyük gücümüzdür ve bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönemde bu konuda daha kararlı olacağız." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *