"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Dolandırıcılara operasyon: Bakın hangi yöntemi kullanmışlar!

Dolandırıcılara operasyon: Bakın hangi yöntemi kullanmışlar!

Sosyal medya hesabının çalınarak her haneye 5 bin lira yardım yapılacağı şeklinde başlayan dolandırıcılık sonrası Tekirdağ merkezli 4 ilde başlayan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kez dolandırıcıların yöntemi sosyal medya hesapları oldu. Çaldıkları sosyal medya hesaplarından "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Her haneye 5 bin TL yardım yapılacak" şeklinde paylaşımlarda bulunarak insanları dolandıran 7 şüpheli gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında yakalanarak gözaltına alındı.

NELER YAŞANDI?

S.D. isimli şahıs, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek  kullanmakta olduğu Instagram hesabının çalındığını ve hesabından "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Her haneye 5 bin TL yardım yapılacağı" ifadeleriyle bir hikaye paylaşıldığını aktardı.

Paylaşım sonrası D.D. isimli şahıs ise bu bilgileri gerçek zannederek dolandırıcılarla iletişime geçti. Şahıs bu kişilere 5 bin TL göndererek dolandırıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaşananlar sonrası yapılan incelemelerde, şüpheli şahıslara ait 19 ayrı banka ve 551 banka hesabı üzerinde toplam 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğu belirlendi.

Söz konusu para hareketliliği tespiti sonucunda Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Merkez Karakol Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube ve Çerkezköy JASAT ekipleri ile birlikte Kocaeli, Sakarya ve Sivas illerinde 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Öte yandan, 7 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda yapılan aramalarda 13 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet DVD-R ve 1 adet M2SSD ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri ise sürüyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *