"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2508 %-0.08
37,0967 %0.28
2.296.251 %0.79
3.014,47 0,72
Ara
İşçi Haber Gündem Elektrik akımı faciasında yeni gelişme: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı!

Elektrik akımı faciasında yeni gelişme: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı!

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan adli soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de sağanak yağış sonucu oluşan su birikintisinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüne ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu karar doğrultusunda iki genel müdür gözaltına alındı.

Gözaltı kararının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü’ne gelerek durumu yerinde inceledi. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, makamından alınarak ifade vermek üzere özel aracıyla ayrıldı.

CHP'Lİ İSİMDEN HATALI KARAR AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın gözaltına alınması üzerine yaptığı açıklamada, olayın detaylarını öğrenmek için İzmir’e geldiklerini belirtti. Bakan, “İki kişinin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden etkiledi. Elektrik kaçağından dolayı yaşanan bu trajedi, sorumlularının bulunmasını herkes kadar biz de istiyoruz. Ancak, adil bir yargılamanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yargının üzerinde büyük bir siyasi baskı olduğunu ve bu durumun savcılar ve hakimler üzerinde etkili olduğunu düşünüyoruz. Hukuk açısından, İZSU’nun sorumluluğu olduğu kadar bu olayda Gediz’in de rolü var. Yargı sürecini yakından takip ediyoruz ve gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz.”

Bakan, gözaltına alınan genel müdürün sağlık kontrolünün ardından adli işlemler için Bozyaka’ya götürüleceğini belirtti ve gözaltı kararının hatalı olduğunu, Genel Müdür’ün salıverilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan, “Hiçbir şekilde hak etmeyen bir kişinin özgürlüğü kısıtlanmamalı. Bizim şahsi düşüncemiz bu şekilde ve yargı sürecini dikkatle takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *