"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2831 %0.01
37,0377 %0.05
2.317.668 %0.023
3.026,79 -0,04
Ara
İşçi Haber Gündem Elektrik faturalarına indirim geliyor! İşte detaylar..

Elektrik faturalarına indirim geliyor! İşte detaylar..

Elektrik faturalarına indirim geliyor. Elektrik faturalarına indirim yapılabilmesi için çalışmalar sürmeye devam ediyor.

Elektrik faturalarına indirim geliyor. Elektrik faturalarına indirim yapılabilmesi için çalışmalar sürmeye devam ediyor. Bu hafta tamamlanacak olan çalışmalardan nasıl sonuçlar çıkacağı tüm vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Elektrikte yeni tarifenin önümüzdeki günlerde açıklanacağı duyuruldu.

Son dönemlerde elektrik faturalarına gelen artışlar vatandaşın cebini yakıyor. Tüm vatandaşlar bu duruma isyan ederken zamların geri alınmasını ve elektrik faturalarına indirim yapılmasını beklediler. Bu durum esnaf için de sorun haline dönüştü. Lokanta ve kafe sahipleri elektrikli ısıtıcı kullanan müşterilerden ısıtıcı parası almaya başladılar.

Beklenen elektrik indirim için çalışmalar sürüyor. Ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25'e varan, konut aboneleri için ise halen aylık 210 kilovatsaat olan ilk kademeye yönelik bir adım atılarak yüzde 10 ile 15 arasında indirim yapılması planlanıyor. Ticarethane abonelerinin maliyetini düşürmek için kademeli tarifeye geçilecek.

"Amacımız 1 Mart'a kadar çalışmayı bitirmek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek." ifadelerinde bulundu. Dönmez, "1 Mart itibariyle yeni uygulamaya geçmiş olmayı hedefliyoruz. Bazı kuramlarda değişiklik yapılması gerekiyor. En kısa sürede de kamuoyumuzla paylaşmış olacağız." diyerek önemli bir açıklamada bulundu.

Elektrikte yeni tarifenin önümüzdeki günlerde açıklanacağı duyuruldu.

YENİ KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA AÇIKLANABİLİR

Önümüzdeki hafta Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tarifelerin açıklanması bekleniyor.

ELEKTRİK FATURALARINA İNDİRİM 1 MART İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

Elektrikte faturalara yansıyacak ve vatandaşları pandemi koşullarının getirdiği enerji piyasası artışlarından koruyacak yeni indirimli tarife 1 Mart'ta yürürlüğe girecek.

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen vatandaşlar ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek. (VATAN)

AYLIK TÜKETİM MİKTARI BELİRLENECEK

Birçok esnaf gruplarının aylık ortalama tüketim rakamları birbirinden farklı olduğu belirtildi.  Bakanlık, elektrik dağıtım şirketlerinden kırılımları istediğini açıkladı. 

Aylık 100 kilovatsaat ila 3 bin ve üstü kilovatsaatlik elektrik tüketen esnaf grupları çıkarılıyor. Buna göre, kademeli tarifede günlük tüketim miktarına karar verilecek.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *