"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Gündem Elektrik kaçağı faciasında soruşturma sürüyor: 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi

Elektrik kaçağı faciasında soruşturma sürüyor: 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın gelişmelerini aktardı.

Tunç, gözaltına alınan 27 şüphelinin adliyeye sevk edildiğini belirterek, 14 şüpheli için tutuklama kararı, 7 şüpheli için ev hapsi ve 6 şüpheli için yurt dışına çıkış yasağı kararının alındığını ifade etti.

Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Tunç, olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

YENİ GÖZALTI KARARLARI VE ÖN BİLİRKİŞİ RAPORU

Belge ve beyan delillerinin incelenmesinin ardından, İzmir'deki olayla ilgili olarak 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Ön bilirkişi raporunda, her iki kurumun da olayda ihmali bulunduğu belirtilmişti.

Bu gelişmelerin ardından, bir grup avukat sorumluların tam olarak tespit edilmesi için yeni bir keşif ve bilirkişi incelemesi talep etti. İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi başvuruyu onayladı ve olay yerine giderek elektrik mühendisi ile avukatlar mazgallarda detaylı inceleme yaptı.

Oluşturulacak rapor, savcılığa sunulacak ve yargılama sürecinin yönlendirilmesine katkıda bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *