"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Emeklileri sevindirecek haber: Ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler!

Emeklileri sevindirecek haber: Ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler!

Emekliler ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ederken son edinilen bilgilerde, Bakanlık ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan yeni bir anlaşma kapsamında, emekliler ve eşlerinin kaplıca hizmetlerinden tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği öğrenildi.

Bakanlık ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçerek SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın yeni bir hizmeti emeklilere ücretsiz bir şekilde sunmaya hazırlanıyor.

7 FARKLI ALANDA YARDIM

Geçtiğimiz aylarda duyurulan emeklilere yönelik sosyal destek paketi kapsamında, 7 farklı alanda yardım sağlanacağı duyurulmuştu.

Hükümet tarafından sağlanan destekler arasından SGK ile iş birliği kapsamında sunulan kaplıca desteği ön plana çıkıyor.

Emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşma doğrultusunda, kaplıca tedavisinin şartlarını yerine getiren emekliler, eşleri sigortalı olmasa bile bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor.

ŞARTLAR NELER?

SGK tarafından ücretsiz tedavi hizmetleri arasında kabul edilen kaplıca hizmetleri, anlaşmalı kaplıca tesislerinde çeşitli sağlık hizmetlerinden bedava faydalanma imkanı sağlıyor.

Bu imkandan faydalamnmak isteyen emekliler, en yakın SGK müdürlüğüne başvurarak gerekli belgeleri sunmalı ve sağlık kurulu raporu almalıdır.

Öte yandan, kaplıca tedavileri arasında banyo tedavileri, çamur banyosu ve inhalasyon gibi hizmetler de yer almaktadır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *