"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem DEM Partililerin de olduğu gruba Emniyet amirinden müdahale: Terör örgütüne karşı yapılan mücadeleyi...

DEM Partililerin de olduğu gruba Emniyet amirinden müdahale: Terör örgütüne karşı yapılan mücadeleyi...

Diyarbakır'da gerçekleşen olayda basın açıklaması yapmak için toplanan, aralarında DEM Parti milletvekillerinin de bulunduğu bir grubun Türk Silahlı Kuvvetleri ve sınır ötesi operasyonlara ilişkin sözleri sonrası emniyet amiri anında müdahalede bulunarak grubun sözlerini yarıda kesti.

Yaşanan olayda, Diyarbakır'da basın açıklaması yapmak üzere toplanan ve aralarında DEM Parti milletvekillerinin de olduğu bir gurubun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonlarına ilişkin sözler sarf etmeye başlaması sonrası emniyet amiri anında müdahale ederek terör örgütüne karşı yapılan mücadeleyi eleştiren eylemlere izin vermeyeceğini açıkladı. 

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN YAPTIĞI SINIR ÖTESİ OPERASYONLARINI ELEŞTİRECEK..."

Grubun açıklamasına izin vermeyen amir 3 kez uyarıda bulundu. Ancak grup uyarılara uymayınca polislerler tarafından çembere alındı. Emniyet amiri tarafından çembere alınan gruba yapılan açıklamada şu sözler sarf edildi:

"Üzerinde konusu suç teşkil eden adli makamların el koyma talimatını verdiği bir pankart kullandırılmadı. Bu süreçle ilgili olarak eylemin kanunsuzluğa dönüşmesi çerçevesinde devamına müsaade edilmeyecek. Müzakere süreci devam eden bir etkinlikte eyleme devam edemezsiniz. Arka taraftan çıkışınıza müsaade edeceğiz. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecek. Terör örgütüne karşı yapılan mücadeleyi eleştirel hale geldiği için müsaade edilmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı sınır ötesi operasyonlarını eleştirecek çerçevede devam edilirse müdahale edileceğinin ikazını yapıyorum."

Çembere alınarak açıklamalarda bulunmalarına izin verilmeyen grup konuşmalarını yapamadan alanı terk etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *