"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Erdoğan ve Putin arasında tarihi zirve! Doğalgaz merkezi projesi gündemde

Erdoğan ve Putin arasında tarihi zirve! Doğalgaz merkezi projesi gündemde

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında önemli bir görüşmenin planlandığını duyurdu. İşte tarihi zirvede görüşülecek gündem maddesi…

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında planlanan bir görüşme olduğunu ifade etti.

 

BRICS ZİRVESİ ÖNCESİ KRİTİK GÖRÜŞME

Uşakov, Tataristan'ın Kazan kentinde 22-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek BRICS Zirvesi öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Zirve sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da dâhil olmak üzere birçok dünya liderinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kazan’da ağırlanacağını ifade etti.

Erdoğan ve Putin arasında yapılması planlanan görüşmeyle ilgili bilgi aktaran Uşakov, “Putin ve Erdoğan, 23 Ekim tarihinde Kazan’da görüşecek. Liderler bu zirvede Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezini ele alacaklar” ifadelerini kullandı.

 

RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK

Uşakov’un verdiği bilgilere göre, iki lider enerji stratejilerini ve projeye ilişkin detayları ele alacak.

Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in BRICS Zirvesi sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith, Moritanya Devlet Başkanı Mohamed Ould Ghazwani, Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ve Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ile de görüşme yapmayı planladığını belirtti. Uşakov, zirvede 22’si üst düzey olmak üzere 36 ülkenin temsil edileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *