"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğluna kamu davası açıldı

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğluna kamu davası açıldı

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener hakkında, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner'i silahla rehin alıp öldürdüğü iddiasıyla yargılanacak. Şener hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme”, “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs” ve “6136 sayılı Yasaya Muhalefet” suçlamalarıyla dava açıldı.

Bedirhan Şener, cinayetin ardından akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair yapılan muayenede, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde 3 hafta süreyle gözetim altında tutulmuştu. Hastane raporunda, Şener’in cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunmadığı, fiilin hukuki anlamını ve sonuçlarını algılayabildiği ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu belirtilmişti. Bu değerlendirme sonucunda, Şener’in Türk Ceza Kanunu’nun akıl sağlığıyla ilgili maddeleri kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, Ankara'nın Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde meydana geldi. Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında, Meneviş Sokak’taki evlerinde yaşanan bir tartışma sonrasında Şener, anneannesini tabancayla rehin aldı. Abdüllatif Şener, durumu polise bildirdi ve olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bedirhan Şener, polis gelmeden önce anneannesi Çetiner’i silahla vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Şener, ambulansla hastaneye sevk edilen Çetiner ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *