"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Eski başbakanın acı günü: Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller yaşamını yitirdi

Eski başbakanın acı günü: Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller yaşamını yitirdi

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in bir süredir diyaliz tedavisi gören eşi Özer Uçuran Çiller, bu sabah geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

 Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller, geçirdiği kalp krizinin ardından Yeniköy'deki evinde hayatını kaybetti.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER'İN HAYATI

Tansu Çiller ile evliliğinin ardından "Çiller" soyadını alan Özer Uçuran Çiller 1937 doğumludur. Türkiye'nin 22 ve ilk kadın başbakanı Tansu Çiller ile evliliğinden iki çocuğu olan Çiller, mühendis ve iş insanıdır.

Özer Uçuran Çiller, Saint Joseph Fransız Lisesinde okuduktan sonra Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yaptı. Ayrıca Çiller, Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. Daha sonrasında ise, 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görevler üstlendi. 

Özer Çiller, 1963 yılında Tansu Çiller ile evlenmiştir. 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye dönen Özer Uçuran Çiller, Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasından sonra Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanına sahip oldu.

2000'li yıllara gelindiğinde alternatif tıbba ilgi duymaya başlayan Özer Çiller, bu konuda yayınlanmış kitaplara sahiptir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *